Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 145
 İndirme 21
Yeni Türk Edebiyatı’nın Kaynakları: Savaş ve Edebiyat
2009
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Uygarlık tarihinin dönüm noktalarını belirleyen savaşlar, trajik içerikleriyle edebiyatın ana kaynakları arasında yer alır. Türk savaş edebiyatının varlığı edebi-yatçılarımız tarafından uzun yıllar tartışılır. Savaşlar ba¬kımından zengin olan Türk tarihinin savaş-edebiyat iliş¬kisini güçlendirdiği açıktır. Cephe ve gerisinde yaşanan trajediler edebiyat vasıtasıyla gelecek nesillere bir ibret vesikası olarak aktarılır. Çalışmamızın giriş bölümünde savaş edebiyatı kavramı üzerinde durulmuştur. Türk sa¬vaş edebiyatı hakkında bir altyapı oluşturması açısından İslamiyet öncesi ve sonrası Türk savaş edebiyatına da de¬ğinilmiştir. XIX. yy.’da gerçekleşen savaşlar hakkında kısa bilgiler verilip, bunların Türk savaş edebiyatına kat¬kısı incelenmiştir. Ayrıca her savaşın sonunda, söz ko¬nusu çatışmayla ilgili bağımsız bir kaynakça bölümü yer almaktadır. Yapılan savaşların Türk edebiyatçıları, ya-zarları ve akademisyenleri için cazip bir tem olduğu bu eserlerle belirlenmiştir. Ayrıca bunların gelecekte hazırla¬nacak savaş edebiyatı çalışmalarına kaynaklık etmesi düşünülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.902
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies