Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 71
 İndirme 28
“SON ASIR TÜRK EDEBİYATI TARİHİ, MODERN TÜRK EDEBİYATININ ANA ÇİZGİLERİ, TÜRK EDEBİYATI, TÜRK EDEBİYATI TARİHİ” ADLI ESERLERİN EDEBİ TÜRLERİ ELE ALIŞLARI BAKIMINDAN İNCELENMESİ
2014
Dergi:  
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW
Yazar:  
Özet:

Edebiyat tarihi vesikalara ve kronolojiye dayalı olması nedeniyle tarih bilimiyle ortak özelliktedir.Edebiyat tarihinin vesikaları metinlerdir. Metinler, başta onu üretenler olmak üzere üretildikleri zaman,mekân, devir, üretildikleri devirlerin sosyal hareketlerinin yanında edebi türlere bağlı olarak meydanagetirilirler. Bir edebiyat tarihi, temel malzemesi olan metinleri ele alırken onu vücuda getiren tüm koşullarıdikkate almak durumundadır. Edebiyat tarihi yazarı eserini yazmada metinleri meydana getiren koşullarınbirini ya da bir kaçını dikkate alabilir. Edebiyat tarihi yazmada en çok esas alınan ölçütlerden biri de edebitürlerdir. Bir edebiyat tarihi yazarının, hangi türleri ele aldığı, ele aldığı türlerin eserin tasnif anlayışında nasılbir konumda olduğu, türlerin sistematik olarak ele alınıp alınmadığı ve türlerin önemine göre bir sıralamanınyapılıp yapılmadığı gibi konular yazılan edebiyat tarihini incelemede kullanılabilecek ölçütler arasındadır.“Son Asır Türk Edebiyatı Tarihi”, “Modern Türk Edebiyatının Ana Çizgileri”, “Türk Edebiyatı”, “TürkEdebiyatı Tarihi” adlı eserlerde türleri ele alışları bakımından benzerlikler olmakla birlikte birbirinden farklıyöntemler kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


NEAR EAST HISTORICAL REVIEW

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 229
Atıf : 163
2023 Impact/Etki : 0.043
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW