Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 13
MERZİFONLU EŞREF EFENDİ’NİN MİR’ÂTܒS - SAFA ADLI ESERİNDEKİ KUDÜS
2018
Dergi:  
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW
Yazar:  
Özet:

Kudüs; üç ilahi dinin ortak atası olan Hz. İbrahim’in şehri ve birçok peygamberin Allah’ın nuruna mahzar olduğu mukaddes bir beldedir. Yahudiler için Rabb’in dünyayı yaratmaya başladığı yer, arzın merkezi ve vaat edilmiş topraklar. Hristiyanlar için mahşerin, dirilişin mekânı ve Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği yer. Müslümanlar için Miraç’ın basamağı, ilk kıble ve Mekke ve Medine’den sonra üçüncü kutsal şehirdir.Böyle ulvi ve fiziki özelliklere sahip Kudüs şehrinin faziletlerine dair birçok eser kaleme alınmıştır. Bunlardan biriside Mir’âtü’s-Safâ adlı eseredir. Eserde Kudüs’te yapılan ibadetlerin öneminden, Miraç’ın gerçekleşmesinden, Kubbet-üs Sahra ile Mescid-i Aksa’nın faziletlerinden söz edildiği gibi, şehrin diğer tarihi mekânlarının özellikleri ile tarihi içerisinde yaşadığı istilalar ve yeniden inşa edilişi de belirtilmiştir. Ayrıca Kudüs’e hâkim olan Roma, İslam ve Türk egemenliği dönemlerinde yapılan katkılardan da bahsedilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 229
Atıf : 163
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW