Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 123
 İndirme 83
TÜRK GAZETELERİNE GÖRE 1946-1950 YILLARI ARASINDA TÜRK- İTALYAN İLİŞKİLERİ
2018
Dergi:  
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW
Yazar:  
Özet:

Türkiye ve İtalya, Akdeniz’de ortak çıkarları bulunan, ortak tarih ve değer paydaları olan iki bölgesel güçtür. İki ülkenin bölgesel ve uluslararası sorunlara çözüm bulunması konusunda işbirliği içinde çalışma isteği mevcuttur. Bu çalışma İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde iki ülke arasındaki bu ilişkileri sadece siyasi açıdan değil, ticari ve sosyo- kültürel açısından da incelemektedir. Çalışmanın yöntemi açısından incelenen dönemin ( 1946-1950) kaynakları kısıtlı olması sebebiyle, çalışmanın esas kaynakları olarak döneme en iyi şekilde ışık tutan gazeteler ve dergiler taranmıştır. Ayrıca çalışma, Ankara Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi belgelerinden faydalanılarak desteklenmiştir. Çalışmanın giriş kısmında Türk Milli Mücadelesi diye adlandırılan dönemde Türk- İtalyan İlişkileri, ikinci kısmında Atatürk Türkiyesi ile Mussolini İtalyası dönemi, üçüncü kısımda İkinci Dünya Savaşı sırasında Türk- İtalyan ilişkileri, son kısımda da İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde Türk- İtalyan İlişkileri incelenmiştir. Çalışmanın vardığı tespit; 1946- 1950 yılları arasında İtalya ve Türkiye arasındaki dostça ilişkiler siyasi ve ticari ilişkilerde olduğu kadar sosyo-kültürel ilişkilerde de kendini göstermiş ve İtalya Türkiye’nin vazgeçilmez bir ortağı olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Turkish-Italy relations between 1946 and 1950
2018
Yazar:  
Özet:

Turkey and Italy are two regional powers with common interests in the Mediterranean, with common history and share of value. The two countries want to work together to find solutions to regional and international problems. This study examines these relations between the two countries during the post-World War II period not only from a political point of view, but also from a commercial and socio-cultural point of view. Because the resources of the study period (1946-1950) were limited in terms of the method of study, the newspapers and magazines that best kept the light of the period were scaned as the main sources of the study. The work was also supported by the use of the Prime Minister's Republic Archive documents. In the first part of the study, the period called the Turkish National Struggle, the Turkish-Italian Relations, in the second part the Atatürk Turkey and Mussolini Italy Period, in the third part the Turkish-Italian Relations during World War II, and in the last part the Turkish-Italian Relations in the post-World War II Period were studied. The study found that the friendly relations between Italy and Turkey between 1946 and 1950 showed themselves in both political and commercial relations as well as in socio-cultural relations, and Italy became an indispensable partner of Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 229
Atıf : 163
2023 Impact/Etki : 0.043
NEAR EAST HISTORICAL REVIEW