Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 19
ERKEN YAŞ MÜZİK EĞİTİMİNDE ‘SUZUKİ ANA DİL METODU’ VE ÖĞRETMEN OLARAK ANNENİN ROLÜ
2016
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Japon kemancı ve pedagog Shinichi Suzuki’nin yarattığı ve kendi adıyla anılan bu öğretim metodu “Yetenek doğuştan değildir, fiziksel bir problemi olmadığı sürece her çocuk bir enstrüman çalabilir. Yeter ki doğru şekilde ve sevgiyle öğretmeyi bilin.” felsefesi ile gelişmiş ve dünyada en çok kullanılan müzik eğitimi metotlarından biri haline gelmiştir. Suzuki eğitiminin ana fikrinde, çocukların geleceğin yaratıcıları oldukları vardır. Amaç, müzik yoluyla çocukları eğitip onları daha çalışkan, dürüst, paylaşımcı, ülkelerine ve dünyaya yararlı birer birey olarak yetiştirmektir. Bu amacın gerçekleşmesi ise çocukların büyük sanatçılar olmaları düşüncesi ile değil, tüm çocuklara müziği sevdirmek ve müzikle gelen mutluluğu ve kişisel gelişimi bulmaları için yardım etmek düşüncesi ile mümkündür. 1898’de Japonya’da doğan kemancı ve pedagog Shinichi Suzuki, 1921’de keman eğitimi için gittiği Berlin’de, bir yetişkin olarak Almanca konuşmakta çok zorlanmış, çevresindeki küçük çocukların nasıl olup ta bu kadar kolay ve güzel bir şekilde Almanca konuşabildiklerini gözlemlemeye başlamıştır. Bebeklerin konuşmayı öğrenme sürecini inceleyerek bu süreci müzik eğitimine de uygulayabilme düşüncesi böylece oluşmuştur. Keman çalma becerisini kazanabilmek için çocukların ana dillerini nasıl bir yöntemle öğrendiklerinin anlaşılması, bu yöntemi keman çalma becerisi geliştirmek için bir metot olarak kullanmak fikrini ortaya çıkarmıştır. Çocuklara olan büyük sevgisi ve II. Dünya savaşında çocukların yaşadıkları felaketlere bire bir tanık olması, çocukların müzik yoluyla üstün insanlar olarak eğitilerek dünyayı savaşlardan ve felaketlerden kurtarabilecekleri hayalini doğurmuş, bu hayal daha sonra hümanist bir öğretim felsefesi ve yöntemine dönüşmüştür. Müzik becerisi çok küçük yaşlarda gelişir. Aile, özellikle anne küçük çocukların ilk eğitmenidir. Aileler, çocukları için neyin önemli olduğuna ve çocuklarının hangi becerileri kazanmalarını istediklerine karar verirler. Bu becerilerin gelişmesini desteklemek için ise çocuğun çevresinde düzenlemeler yapmalıdırlar. Ana Dil Metodu’nun anneye verdiği rol kuşkusuz tüm erken yaş eğitim metotlarının temel prensibidir. Fakat Suzuki anneyi eğitime titizlikle ve dahice bire bir dahil etmiş ve annenin rolünü daha da öne çıkartmıştır. Anne, çocuğuna müziği sevdirerek öğretmek gibi önemli bir görevi yerine getirmek üzere eğitim sürecinde eğitmen ile birlikte eşit şekilde görev almıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.576
Kesit Akademi Dergisi