Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 67
 İndirme 21
Halkevlerinin Tiyatro Faaliyetleri ve Sinop Halkevi Örneği
2016
Dergi:  
Cappadocia: Journal of History and Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Özet Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli kültür ve halk eğitimi kurumlarından biri olan halkevlerinin temel amaçları, Atatürk ilke ve inkılâplarını geniş halk kitlelerine anlatmak ve benimsetmek, halkı her açıdan aydınlatmak ve halkın modernleşme sürecine uyum sağlamasını kolaylaştırmaktı. İlk olarak 19 Şubat 1932’de 14 il merkezinde açılan halkevleri kısa sürede bütün bir yurt geneline yayılarak kapatıldıkları 1951 tarihinde sayıları 478’e ulaştı. Halkevleri zincirinin bir halkası olarak 24 Haziran 1932 tarihinde faaliyetlerine başlayan Sinop Halkevi, kısa sürede Sinop’un başlıca kültür merkezi hâline geldi. Dokuz çalışma şubesiyle sosyal ve kültürel hayata ilişkin her alanda faaliyet gösteren Sinop Halkevi, özellikle tiyatro alanında başarılı çalışmalar yürüttü. Tespit edilebildiği kadarıyla 1932 tarihinden 1944 yılı sonuna kadar 55 farklı oyunu 134 kez sahneleyen Sinop Halkevi, Sinop’ta bir tiyatro kültürünün oluşmasına katkı sağladı. Sinop Halkevinin gerçekleştirdiği tiyatro faaliyetlerinin ele alınacağı bu çalışmada kronolojik bir anlatımla söz konusu faaliyetler aktarılmaya çalışılacaktır. Bununla birlikte çalışmanın hem Türk tiyatro tarihi hem de Sinop’un sosyo-kültürel hayatına dair yapılacak çalışmalara kaynaklık edeceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Cappadocia: Journal of History and Social Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 174
2023 Impact/Etki : 0.026
Cappadocia: Journal of History and Social Sciences