Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 91
 İndirme 32
BASKETBOL KLASMAN HAKEMLERİNİN KARAR VERME STİLLERİ DÜZEYLERİNİN BAZI DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERE GÖRE İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, basketbol hakemlerinin karar verme stilleri tespiti, bazı demografik değişkenler doğrultusunda incelenmesi ve aralarındaki ilişkilerin belirlenmesi amacı ile yapılmıştır. Betimsel model kullanılan araştırmada veri toplama aracı olarak karar verme stilleri Mann ve Ark (1998) tarafından geliştirilen “Melbourne Karar Verme Ölçeği” ve araştırmacı tarafından geliştirilen Kişisel Bilgi ve Görüş Formu kullanılarak veri toplama aracı olarak belirlenmiştir. Araştırmanın örneklem grubunu basit tesadüfi yöntemle belirlenen 238 gönüllü katılımcı oluşturmaktadır. Verilerin analizinde, öncelikle Kolmogorov Smirnov sınaması yapılmış, verilerin normal dağılım gösterdikleri tespit edilmiş, sonrasında ise istatistiki yöntem olarak frekans, yüzde dağılımları, ikili gruplarda fark analizi için t testi, çoklu gruplarda fark analizi için Tek yönlü varyans analizi ve ilişkisel tBu araştırma, basketbol hakemlerinin karar verme stilleri tespiti, bazı demografik değişkenler doğrultusunda incelenmesi ve aralarındaki ilişkilerin belirlenmesi amacı ile yapılmıştır. Betimsel model kullanılan araştırmada veri toplama aracı olarak karar verme stilleri Mann ve Ark (1998) tarafından geliştirilen “Melbourne Karar Verme Ölçeği” ve araştırmacı tarafından geliştirilen Kişisel Bilgi ve Görüş Formu kullanılarak veri toplama aracı olarak belirlenmiştir. Araştırmanın örneklem grubunu basit tesadüfi yöntemle belirlenen 238 gönüllü katılımcı oluşturmaktadır. Verilerin analizinde, öncelikle Kolmogorov Smirnov sınaması yapılmış, verilerin normal dağılım gösterdikleri tespit edilmiş, sonrasında ise istatistiki yöntem olarak frekans, yüzde dağılımları, ikili gruplarda fark analizi için t testi, çoklu gruplarda fark analizi için Tek yönlü varyans analizi ve ilişkisel tespitler için Pearson Ki Kare Korelasyon analizi kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre karar vermede öz saygı ve karar verme stillerine bakıldığında; bulundukları medeni durum, klasman hakemlik yılı, hakemlik yılı ve aylık gelir düzeylerinde anlamlı farklılıklar bulunmuştur (p<0,05).espitler için Pearson Ki Kare Korelasyon analizi kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre karar vermede öz saygı ve karar verme stillerine bakıldığında; bulundukları medeni durum, klasman hakemlik yılı, hakemlik yılı ve aylık gelir düzeylerinde anlamlı farklılıklar bulunmuştur (p<0,05).

Anahtar Kelimeler:

Baseball Classman Judges' Styles of Decision Rate Rate Basic Demographic Characteristics
2019
Yazar:  
Özet:

This research was conducted with the aim of identifying basketball judges’ methods of decision making, examining some demographic variables and determining the relationships between them. The visual model used in the research is identified as the decision-making styles as a data collection tool developed by Mann and Ark (1998) and the "Melbourne Decision Scale" and the personal information and opinion form developed by the researcher as a data collection tool. The sample group of the study consists of 238 volunteers identified by a simple random method. In the analysis of the data, first the Kolmogorov Smirnov test was carried out, the data were found to show normal distribution, then the statistical method of frequency, percentage distribution, t test for the analysis of differences in two groups, one-way variance analysis for the analysis of differences in multiple groups and relative tThis research was carried out with the aim of identifying basketball judges' decision-making styles, the study according to some demographic variables and the determination of the relationships between them. The visual model used in the research is identified as the decision-making styles as a data collection tool developed by Mann and Ark (1998) and the "Melbourne Decision Scale" and the personal information and opinion form developed by the researcher as a data collection tool. The sample group of the study consists of 238 volunteers identified by a simple random method. In the analysis of the data, first the Kolmogorov Smirnov test was carried out, the data were found to show normal distribution, then the statistical method of frequency, percentage distribution, t test for the analysis of differences in two groups, one-way variance analysis for the analysis of differences in multiple groups, and the Pearson Ki Quarter Correlation analysis for relative detections. According to the results of the analysis, considering the self-respect and decision-making styles in decision making; significant differences were found in the civic status they were, the classification of the year of arbitration, the year of arbitration and the monthly income levels (p<0,05). According to the results of the analysis, considering self-respect and decision-making styles in decision making, significant differences were found in their civic status, classification year of arbitration, year of arbitration and monthly income levels (p<0,05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.799
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi