Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 483
 İndirme 84
 Sesli Dinleme 1
KANT’IN AHLAK VE KARAKTER EĞİTİMİNE BAKIŞI
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Alman Filozof Immanuel Kant’ın Königsberg Üniversitesi’nde pedagoji dersleri okuturken tuttuğu notlardan derlenmiş olan “Über Pädagogik (Pedagoji Üzerine)” adlı eseri temel alınarak, eğitime özellikle de ahlak ve karakter eğitimine dair görüşleri açıklanmaya çalışılmıştır. Kant, eğitimde aydınlanma dönemini başlatan ve çağdaş pedagoji düşüncesi ile uygulamasının temelini oluşturan düşünürler arasında yer almıştır. Ona göre; insan eğitilmesi zorunlu olan ve ancak eğitim ile insanlaşan bir varlıktır. İyi bir eğitim ise, dünyadaki iyi şeyleri ortaya çıkaracaktır. Bu bağlamda insanın eğitimi, ahlak yasasına uygun bir şekilde ve insanın tüm doğal yeteneklerini geliştirmeye yönelik olmalıdır çünkü ahlak eğitiminde öncelikli amaç, insanın kişiliğin oluşması ve iyi insan olabilmesidir. Öğreti biçimine (Lehreform) uygun bir yaşam biçimi (Lebensform) sürdüren Kant (Cassirer, 2017a, s. 23) insanın, gerçek anlamda ‘insan’ olabilmesi için ahlaki yönden en iyi şekilde eğitilmesi gerektiğini savunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.796
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi