Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 23
FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN KULLANDIKLARI STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ VE İLİŞKİLİ FAKTÖRLER
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerinin kullandıkları stresle başa çıkma yöntemleri ve bu yöntemler ile ilişkili faktörleri incelemek amacıyla yapılmıştır. Mart 2017’de yapılan kesitsel tipte bir araştırmadır. Araştırmanın evrenini çalışmaya katılan Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2016-2017 öğretim yılı içerisinde okuyan 308 öğrencisi oluşturmaktadır. “Stresle Başa Çıkma Tarzları Ölçeği” ve sosyodemografik soruları içeren anket ile veriler toplanmıştır. Anlamlılık düzeyi olarak p<0.05 olarak belirlenmiştir. Katılımcıların en fazla “Kendine Güvenli Yaklaşım”, en az “Boyun Eğici Yaklaşım” yöntemini kullandığı saptanmıştır. Probleme Yönelik/Aktif tarzda; “Sosyal Destek Arama” yöntemini kadınların, “İyimser Yaklaşım” yöntemini erkeklerin daha çok kullandıkları görülmüştür. Ayrıca Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünü kendi isteğiyle tercih edenlerin ve bölümünde okumaktan memnun olanların “Probleme Yönelik/Aktif” tarzı daha çok kullandıkları (p<0,05) görülmüştür. Öğrencilere eğitimleri sürecinde stresle başa çıkma tarzlarını olumlu yönde geliştirebilecekleri yöntemler anlatılmalı ve risk altındaki gruplara yönelik koruyucu yöntemler geliştirilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.778
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi