User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 79
 Downloands 33
I. MİLLİYETÇİ CEPHE HÜKÜMETİ'Nİ OLUŞTURAN PARTİLERİN MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞLARI
2018
Journal:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

1961 Anayasası ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti, koalisyon ve azınlık hükümetleriyle tanışmıştır. 1971 yılında Millet Meclisi’nde okunan askeri muhtıra ile başlayan ara dönemden sonra kurulan hükümetlerin hiçbiri bir partinin, tek başına iktidarı şeklinde gerçekleşmemiştir. 1970’li yılların en uzun süre görev yapan hükümetleri olan Milliyetçi Cephe Hükümetleri de koalisyon hükümetleridir. Bu hükümetler, Kıbrıs meselesi, Kıta Sahanlığı sorunu ve ABD ambargosu gibi dış sorunların yanı sıra, siyasal şiddet olayları, gün geçtikçe dozunu arttıran kutuplaşmanın toplumun her kesimine yayılması, ekonomik problemler ve istikrarsız siyasi ortam gibi iç sorunların da olduğu bir dönemde kurularak göreve gelmişlerdir. Söz konusu hükümetler, anti-komünizm felsefesiyle hareket etmiş, milliyetçilik fikriyle bir araya gelmiş ve iktidarı sola teslim etmemeyi hedeflemişlerdir. Hükümeti oluşturan bu sağ partilerin, milliyetçi oldukları ve ideolojik olarak bir birliktelik halinde oldukları söylenebilir. Ancak bu partilerin tümü, bünyelerinde milliyetçi hassasiyetler barındırmalarına rağmen birbirlerinden farklı milliyetçilik anlayışlarına sahiptir. Makale, genel olarak Türk milliyetçiliğini inceledikten sonra, bu partilerin milliyetçilik anlayışlarının hangi tür milliyetçiliğin içine girdiğini ortaya koymayı hedeflemektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.522
Cite : 1.801
2023 Impact : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi