Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 447
 İndirme 54
 Sesli Dinleme 3
ORWELLYEN DİSTOPYA EŞLİĞİNDE İNSANA, KÜLTÜRE VE ŞEHRE BAKMAK
2019
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kendisi de sosyalist bir yazar olan George Orwell, gerek Hayvan Çiftliği (1944) gerekse 1984 (1949) romanlarında sosyalizmin eleştirisini totalitarizmin sakıncaları ekseninde gerçekleştirirken dünya edebiyatının da iki başarılı romanını okuyucuya sunar. Hayvan Çiftliği’nde alegorik bir tarzda, hayvanlar üzerinden Sovyet Rusya’sındaki Stalin yönetimini eleştiren Orwell, 1984 romanında perspektifini daha da genişleterek Stalin ile birlikte Hitler ve Mussolini yönetimlerini de hedefine alır. Hayvan Çiftliği’ndeki alegorinin yerini 1984 romanında güçlü bir distopik kurgu alır. Her iki romanda da ütopya fikrinin imkânsızlığı vurgulanarak bir karşı-ütopya geliştirilir. Özellikle 1984 romanı distopik romanlar arasında oldukça başarılı bir eser kabul edilip dünya edebiyatı içerisinde ayrıcalıklı bir yere konumlandırılır. Biz de bu çalışmada 1984 romanı çerçevesinde Orwell’ın insana, kültüre ve şehre bakışını inceleyecek, Orwellyen distopyanın genel çerçevesini belirlemeye çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

Orwellyan Dystopia to look at people, culture and city
2019
Yazar:  
Özet:

George Orwell, a socialist writer, performs the criticism of socialism in his 1984 (1949) novels, whether the Animal Farm (1944) or in his 1984 (1949) novels, while presenting two successful novels of world literature to the reader. In an allegoric way in the Animal Farm, Orwell, who criticizes Stalin's administration in Soviet Russia through animals, further expands his perspective in his 1984 novel, targeting Hitler and Mussolini governments along with Stalin. The allegory in the Animal Farm is replaced by a powerful distopic fiction in the 1984 novel. In both novels, a counter-utopia is developed by emphasizing the impossibility of the utopia idea. Especially the 1984 novel is considered a very successful work among distopic novels and is placed in a privileged place in world literature. In this study, we will also study Orwell’s perspective on man, culture and city in the framework of the 1984 novel, and try to determine the general framework of Orwell’s dystopia.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.880
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi