Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 95
 İndirme 33
 Sesli Dinleme 1
ÇEMBERİN UCU FİLMİ ÜZERİNE BİR ALIMLAMA ÇALIŞMASI
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kadına yönelik, şiddet, taciz, tecavüz ve cinayete varan hak ihlalleri özelde Türkiye, genelde ise neredeyse bütün dünya ülkelerinde kökten çözülemeyen toplumsal bir yara halini almıştır. Yapılan araştırmalar ve İnsan Hakları Derneği verilerine göre Türkiye’de her 4 saatte 1 kadın, erkek şiddetine maruz kalmakta ya da tecavüze uğramaktadır. Özellikle son yıllarda kadına yönelik tecavüz olaylarının medyada yoğun bir biçimde yer alması toplumda bu konu üzerine bir farkındalık oluştuğunun göstergesi olarak değerlendirilebilir. Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüze karşı pek çok mecrada sosyal kampanyaların başlatılması ve bu konu üzerine pek çok araştırmanın yapılması da konunun gündemde kalmasını sağlamış ve yeni yasal düzenlemelerin yapılmasının önünü açmıştır. Şüphesiz kadına yönelik şiddetin kamuoyunun gündeminde kalmasında kitle iletişim araçlarının rolü ve etkinliği de konunun önemli bir boyutunu oluşturmaktadır. Bu noktada sinemada içinde şekillendiği toplumun değer yargılarının anlaşılması, yeniden üretilmesi ya da biçimlendirilmesinde etkili kitle iletişim araçlarından birisidir. Bu bağlamda sinema filmleri, yarattığı kadın temsilleri ile şiddetin önlenmesi ve toplumsal farkındalığın oluşturulmasında etkililiği önemli bir çalışma alanıdır. Çünkü sinema filmleri toplumda var olan değer yargılarını yansıttığı gibi yeni değer yargılarının oluşmasında da etkilidir. Bu noktadan hareketle çekilen Çemberin Ucu (2016) adlı kısa kurmaca film bu toplumsal soruna ilişkin gerçekliğin sinematografik bir anlatımla temsil edilmesi üzerine kurulmuştur. Bu çalışmada bu filmin ana konusundan yola çıkarak filmde ortaya konulan kadın temsillerinin izleyiciler tarafından nasıl alımlandığının ortaya konulması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The end of the film is a film.
2018
Yazar:  
Özet:

Violence against women, harassment, rape and murder has become a social wound that is unresolved in all countries of the world, especially in Turkey. According to the Human Rights Association, every four hours a woman in Turkey is exposed to male violence or is raped. In particular, the recent years, the intense appearance of rape incidents against women in the media can be regarded as a indicator of a awareness of this issue in society. The launch of social campaigns against violence, harassment and rape against women in many counties and the conduct of many research on this subject have also made it possible to keep the issue on the agenda and have opened forth the introduction of new legal regulations. Without a doubt, the role and effectiveness of the mass media in the public’s agenda of violence against women is an important dimension of the subject. At this point, it is one of the effective means of mass communication in understanding, re-production or forming the values of the society in which it is formed. In this context, cinema films are an important field of study, with the women’s representations they create and the effectiveness in the prevention of violence and the creation of social awareness. Because films are also effective in the formation of new values, as they reflect the values that exist in society. From this point with motion, the short fiction film “The End of the Circle” (2016) is based on the representation of the reality about this social problem with a cinematographic narrative. In this study, the aim of this film is to reveal how the female representations presented in the film are captured by the viewers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.790
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi