Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 9
YÜKSEKÖĞRETİM YÖNETİŞİMİNDE ÖĞRENCİ KONSEYLERİNİN ROLÜ
2017
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu yönetiminde büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığı son yıllarda Türk kamu yönetiminin de bu değişim ve dönüşümden etkilendiği görülmektedir. Yeni Kamu Yönetimi (YKY) olarak adlandırılan bu süreç ve bu süreç içinde önemli bir yeri olan yönetişim yaklaşımı kamu yönetimi anlayışını derinden etkilemektedir. Türk kamu yönetiminde son yıllarda yapılan birçok hukuki düzenlemede yönetişim yaklaşımının etkileri açıkça görülmektedir. Yükseköğretimin en önemli paydaşı olan öğrencilerin yönetime katılabilmesi demokratik bir üniversite anlayışının yerleşmesinde büyük bir öneme sahiptir. Bu anlayışla yükseköğretim alanında hukuki düzenlemeler yapıldığı görülmektedir. 2005 yılında 2547 sayılı yükseköğretim yasasına dayanılarak çıkarılan “Yükseköğretim kurumları öğrenci konseyleri ve yükseköğretim kurumları ulusal öğrenci konseyi yönetmeliği” ile öğrencilerin kendi aralarında kurdukları öğrenci konseyleri hukuki bir zemine kavuşmuştur. Öğrencilerin meşru temsilcileri aracılığı ile üniversite yönetimlerinde söz sahibi olmaları demokratik üniversite anlayışının gelişmesinde önemli bir faktördür. Öğrenci konseylerinin olumlu rolüne karşılık pratikte pek etkili olmadıkları, öğrencilerin yönetime katılmada isteksiz oldukları, öğrenci konseyi seçimlerine ilginin zayıf kaldığı görülmüştür. Pratikteki bu durum öğrenci konseylerinin kısa bir geçmişe sahip olması, öğrencilerin konu hakkında yeterli bilgilerinin olmamasına bağlanabilir. Öğrenci konseylerinin gerekli etkinlik seviyesine ulaşması için öğrencilerin bilinçlenmesi, üniversite yönetimlerinin yönetime katılmayı özendirmesi ve hukuksal altyapının güçlendirilerek öğrenci konseylerinin haklarını güçlendirmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

the role of student councils in higher education governance
2017
Yazar:  
Özet:

in recent years, a major change and transformation in public management, this process, called new public management, which is affected by this change and transformation, and a major location in this process, the approach of governance in public management is deeply affecting the understanding of public management, the effects of the governance approach in many legal regulations in recent years have been clearly seen in the settlement of a democratic university understanding, which is the most important share of the higher education, has a great importance in the settlement of the legal regulations in the field of higher education in 2005 and the development of students with the implementation of the national education authorities, which have been established in the development of the implementation of the implementation of the implementation of the national education institutions and the national education of students

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.797
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi