Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 85
 İndirme 28
TRAKYA AĞIZLARINDA BULUNAN AKRABALIK ADLARI ÜZERİNE BİR TASNİF ÇALIŞMASI
2017
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya medeniyet tarihine bakıldığında bazı coğrafi bölgelerin toplulukların önemli medeniyet merkezleri olduğunu ve bu bölgelerin hem sosyal hem de kültürel olarak diğer bölgelerden ayrıldığını görmekteyiz.Birçok medeniyete beşiklik yapan Trakya bölgesi bu özellikleri üzerinde barındıran bir bölge olması dolayısıyla çok büyük bir önem arz etmektedir. Bölgenin kültür tarihimiz bakımından önemi yadsınamaz bir gerçektir. Tarih boyunca bu bölgede yaşayan Türk toplulukları güzel Türkçemizi günümüze kadar en duru haliyle kullanmaya çalışmış ve bölgedeki diğer etnik unsurların dillerinin etkilerinden korumaya özen göstermişlerdir. Bölgede şu anda üç devletin sınırları içinde yaşayan Türkler bulunmaktadır. Bu Türk topluluklarını bir arada tutan en önemli unsur doğal olarak konuştukları dildir. Çalışmamızın çıkış noktası bu bölgede yaşayan Türklerin kullandığı söz varlığı üzerinde yoğunlaşmaktır. Söz varlığı üzerine yapılan çalışmalar söz konusu dilin olduğu kadar o dili konuşan insanların özellikleri hakkında da önemli ipuçları ortaya koyar. Söz varlığı çalışmaları içerisinde akrabalık adlarının özel bir yeri vardır çünkü akrabalık adları bir anlamda dilin mirası olup yaşamasını ve geleceğe uzanmasını sağlar. Hem kan hem de evlilik yoluyla ceşitli şekillerde insanların birbirine yakın olması durumuna genel olarak akrabalık denir. Çalışmamızda bu bölgede yaşayan Türk toplulukları üzerine yapılmış ağız çalışmalarından yola çıkılarak akrabalık adları üzerinde bir sınıflandırma çalışması yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.797
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi