Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 31
 Sesli Dinleme 4
İSTANBUL’DA EĞITIM GÖREN AZERBAYCAN UYRUKLU ÖĞRENCILERIN SOSYO-KÜLTÜREL UYUM SORUNLARI
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada İstanbul’da eğitim gören Azerbaycan uyruklu öğrencilerin sosyo-kültürel uyum sorunları ele alınmıştır. Azerbaycan Türkiye’de en fazla göçmen öğrencisi bulunan ikinci ülke konumundadır. Etnik köken, dil ve kültür açısından aynı değerleri paylaşmalarına rağmen, bu öğrencilerin İstanbul gibi büyük bir şehirde karşılaştıkları sosyal sorunlar araştırmamızın temel problemini oluşturmaktadır. Makalede söz konusu öğrencilerin Türkiye’yi seçme nedenleri ve Türkiye ile ilgili görüşleri tartışılmaktadır. Uluslararası öğrenci göçü kapsamında incelenen bu konular, ‘Kesişen Fırsatlar’, ‘İtme Çekme’ ve ‘Ağ’ kuramları çerçevesinde değerlendirilmektedir. Neticede, öğrencilerin İstanbul’da en çok bürokratik sorunlar yaşadığı, toplumsal uyum konusunda ise ciddi sıkıntı yaşanmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.880
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi