Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 25
 Sesli Dinleme 1
İZMİR, HATUNİYE CAMİSİ
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mimari ve süsleme alanında sürekli olarak gelişim ve yenilik gösteren Osmanlı sanatı, 18. yüzyılda yeni bir döneme girmiştir Batı ile olan ilişkilerin artması ile birlikte batılı akımlar, Barok, Rokoko ve Ampir üsluplar, mimariden çok süslemede kendini göstermiştir. Batılılaşma Dönemi adı verilen ve batılı akımların etkilediği döneme ait örnekler, en fazla başkent İstanbul’da görülmekle birlikte, İstanbul dışında imparatorluğun egemen olduğu birçok bölgede de etkili olmuştur. İzmir ilinde Basmane’de yer alan Hatuniye Camisi de, özellikle batı etkili açı süslemeleri ile, Batılılaşma döneminin bir örneği durumundadır. Çalışmaya konu olan cami, mimari ve süsleme özellikleri bakımından ele alınarak, çevredeki benzer örneklerle karşılaştırılarak, yapının Türk mimarisindeki yerinin saptanması amaçlanmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.866
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi