Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 134
 İndirme 41
 Sesli Dinleme 2
BİR GENÇLİK ROMANI: HER GECE BODRUM ROMANINDA MEKÂNIN İŞLEVİ
2017
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Selim İleri, Türk edebiyatında roman tekniğini zorlayan, romana yenilikler getiren, yazdığı romanlar ile geniş bir tartışma ortamı oluşturan bir yazardır. Her Gece Bodrum adlı romanı tekniği ve mekâna yüklediği fonksiyon açısından bu anlamda yankı uyandırmış bir gençlik romanıdır. İleri, romanı kaleme aldığı dönemden bu yana aydın eleştirisi, topluma uyum sağlama, modern insanın sıkıntıları (angoisse) gibi konularındaki tavrı nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştır. Bu roman mekân algısı bakımından da romanın sınırları zorlamıştır. Çalışmada Her Gece Bodrum adlı eserinde mekân unsurunun nasıl kullanıldığı incelenmiştir. Mekân unsurunun roman kahramanlarını çizmek ve olumsuz bir atmosfer oluşturmak için kullanıldığı görülmektedir. İnsana huzur vermesi ve yorgunluğu gidermesi beklenen bir tatil beldesi olan Bodrum sıkıcı, korkutucu bir mekân olarak tasvir edilmiştir. Bodrum, Cem’in değişim serüveninde ana aktördür. Eserde iki mekan algısı oluşturulmak istenmektedir. Birincisi tatilcilerin Bodrum’u diğeri ise yerli insanların yaşadığı Bodrum. Bu iki mekan roman boyunca karşı karşıya gelmektedir. Mekânlar kahramanların duygularına göre simgeleştirilmiştir. Romanda mekân, zaman ilkesinin ve olay ilkelerinin önünde olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.797
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi