Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 116
 İndirme 57
ZARARLI VERGİ REKABETİ VE VERGİ CENNETLERİ: VERGİ CENNETLERİNİN VERGİ KAÇIRMA, VERGİDEN KAÇINMA VE KARA PARA AKLAMADAKİ ROLÜ
2016
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Zararlı vergi rekabeti vergi oranlarının düşürülmesi yoluyla yabancı sermayeyi çekmeyi amaçlayan ve dünyada yanlış kaynak dağılımına neden olan bir yapıdır. Dünyada zararlı vergi rekabetindeki artışın nedenlerinden biriside vergi cennetleridir. Vergi cennetleri, yetmiş yıldan fazla süredir dünyada varlığını sürdürmektedir. Ancak hala herkesin üzerinde uzlaştığı bir tanımı olduğunu söylemek zordur. Vergi cennetleri çok düşük vergi oranlarına ve vergiyle ilgili bazı kolaylıklara sahip özel yerlerdir. Yabancı yatırımcıları çekecek şekilde düzenlenmişlerdir. Artan uluslararası rekabet şartlarında işletmelere ve bireylere vergiden kaçınmak için çeşitli fırsatlar sunarlar. Dünyada yaşanan küresel finansal kriz sonucunda ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar ve adaletsizlikler ülkelerin gelir arttırıcı ve adaletsizliği önleyici önlemler üzerine yoğunlaşmasına neden olmuştur. Bu bağlamda ülkeler ve uluslararası kurumların, vergi cennetleri, vergi kaçakçılığı ve vergiden kaçınma faaliyetleriyle mücadelelerini arttırdığı görülmektedir. OECD 1960’lı yıllardan itibaren vergi cennetleriyle ilgilenmeye başlamıştır. Ancak, 1990’ların ortalarından itibaren bu konuyla ciddi olarak mücadeleye giriştiği söylenebilir. Günümüzde bu mücadelede önemli mesafe kat edilse de hala yeterli düzeyde olduğunu söylemek mümkün değildir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


2004








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.796
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi