Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 99
 İndirme 36
Ergenlerde Saldırganlık ve Kendine Zarar Verme Davranışları
2017
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Giriş: Bu çalışma, ergenlerde saldırganlık ve kendine zarar verme davranışlarını belirlemek amacıyla tarama modeli kullanılarak tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Yöntem: Çalışmanın örneklemini, bir lisenin 9-12. sınıflarına devam eden 443 ergen oluşturmuştur. Etik kurul, kurum, ebeveyn ve ergen onamı alınarak yapılan çalışmada; veriler Tanıtıcı Özellikler Anket Formu, Saldırganlık Ölçeği (SÖ) ve Kendine Zarar Verme Davranışı Değerlendirme Envanteri (KZVDDE) ile toplanmıştır. Tanımlayıcı istatistikler, Shapiro-Wilk, Mann-Whitney U, student t, Spearman korelasyon testleri ile veriler değerlendirilmiştir. Bulgular: Ergenlerin %54.6’sının kız, %34.5’inin 18 yaşında, %26.9’unun 12. sınıfta, %77.0’ının çekirdek aileye sahip olduğu ve %72.24’ünün kendine zarar verme davranışları sergilediği belirlenmiştir. Ergenlerin KZVDDE puan ortalamaları ile saldırganlık puan ortalamaları arasında pozitif yönde orta düzeyde ilişki olduğu (p<0.05); saldırganlık düzeyi yüksek olan ergenlerin KZVDDE puan ortalamalarının da yüksek olduğu belirlenmiştir (p<0.05). Sonuç ve Öneriler: Ergenlik dönem özellikleri dikkate alınarak okullarda spor ve sosyal etkinliklere ağırlık verilmesi; stres-öfke yönetimi ve etkili iletişim becerilerine ilişkin eğitim verilmesi ve okul-aile işbirliğinin sağlanması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher