Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 25
Bilginin Toplumsal Devamlılığında Dilin Rolü
2017
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Beşeri oluşumlar içerisinde, bilgi ile ilişkisi en fazla olan olgu dildir. İçeriğinde barındırdığı bilgisellik, onun bilgi sosyolojisi açısından değerlendirilmesinde önemli bir etken durumundadır. Dil, zihnimizde kurup tasarladığımız bilgilerin üretim, saklama ve aktarma aşamalarında çok önemli bir işleve sahiptir. Aslında süje ile obje arasındaki ilişkiden çıkan sonuçlar, sadece dil ile ifade edilebilir. Objeler, insan zihinlerinde fazlaca yer edinirler ve hepsinin zihinlere sığması mümkün olmadığı için, onları kelimeler ya da kavramlar şeklinde ifade edebiliriz. Bilgi bir insan topluluğunun kabul ettiği her türlü düşünce sistemi ve fikirlere gönderme yapar. Yani bilgi toplumsal olarak üretilir ve toplumsal olarak dağıtımı yapılır. Bu üretim ve dağıtım işleminin gerçekleştirilmesi ise dil vasıtasıyla olur. Bir topluma ait kültürün en önemli yapı taşı konumundaki dil, toplumsal oyuncular tarafından sembolik ve göstergesel sistemler ile anlamlardan oluşmaktadır. Bu bağlamda kültürün nesilden nesile aktarılması vazifesini dil üstlenmiş olur. Dil bu şekliyle aslında içinde bir bilgi dünyası barındırmaktadır. Bu nedenle bilginin toplumsal açıdan devamlılığının sağlanmasında dilin oldukça önemli bir rolü olduğunu ortaya koymak, bu çalışmanın temel amacını oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher