Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Point Counter Point (Ses Sese Karşı) ve Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nde Sosyal ve Ahlaki Yozlaşma ve Kültürel Bellek
2017
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Hiciv, "alay ederek ve küçümseme, hor görme ve eğlenme tutumlarını uyandırarak bir konuyu küçültme sanatı" olarak tanımlanabilir (Abrams, 187). Hiciv sanatı, antik Yunan ve Roma edebiyatında gelişmiştir. Homeros, sosyal ve ahlaki yolsuzluklarla ilgili yazan ilk kişidir. Bununla birlikte, Yunanlı Menippus ve eski Roma İmparatorluğu'ndan Horace bu edebi yöntemin ustalarıdır. Menippusçu hicivde, toplumun farklı sosyal ve ekonomik sınıflarından bir dizi olağanüstü karakter, yozlaşmaları çeşitli bakış açılarından tartışır (Abrams, 189). Bir hicivist, okurların dikkatini toplumsal, politik ve ahlaki yolsuzluklara çekmek için konuyu ve olayı mizahla ve küçümseme ile işler. Hicvin amacı, insanların hatalarını düzeltmek veya onarmak olabilir veya olmayabilir. Bu makale, Aldous Huxley'in Point Counter Point’indeki (Ses Sese Karşı) (1928) ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü’sündeki (1961) toplumsal ve ahlaki yozlaşmanın nasıl temsil edildiğini karşılaştırmayı amaçlamaktadır. İlgili metinlerde, Menippusçu hicvi, eleştirel tutumu açıklamak için kullanacağız. Menippusçu hicivdeki gibi, her iki yazar da okuyucunun dikkatini insanların yanlış davranışlarına çekmek için toplumun farklı sosyal ve ekonomik altyapısına sahip çeşitli karakterlerini kullanmaktadır. Kültür ve tarih, her iki yazar için hicvin hedefi ve toplumsal bozulmanın nedeni olmuştur. Dolayısıyla, kültür, romanlardaki karakterlerin belleğini aktarmak için Huxley ve Tanpınar tarafından bir araç olarak kullanılır ve bu durum, karakterlerin diyalogları aracılığıyla da anlaşılır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher