Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 168
 İndirme 37
Türkiye’de İç Göçü Etkileyen Faktörlerin Analizi
2017
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Genellikle ekonomik ve sosyal nedenlerle gerçekleşen nüfus hareketleri göç edilen yerler itibariyle altyapı yetersizliği, kayıt dışı istihdam ve aile içi şiddet gibi önemli sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Dengeli bir göç sürecinin gerçekleştirilmesi adı geçen olumsuzlukların ortadan kaldırılması noktasında önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı Türkiye’de iç göçe neden olan sosyo-ekonomik, demografik ve kültürel faktörlerin belirlenmesidir. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’de iller arasındaki göçü etkileyen başlıca faktörler temel bileşenler regresyon analizi kullanılarak 2015 yılı için araştırılmıştır. Bulgular sosyo-ekonomik ve demografik faktörlerin iç göçün temel nedenini oluşturduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher