Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 33
Postmodern Bir Roman Olarak Dschungekind’in Kültürlerarasılık Bağlamında Analizi
2019
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 21. Yüzyıl Alman edebiyatının önemli temsilcilerinden sayılan Sabine Kuegler’in (1972, -), çok okunanlar listesinde haftalarca en üst sırada yer alma başarısını gösteren ve yakaladığı bu büyük başarıdan ötürü aynı adla sinema sanatına da aktarılan Dschungelkind (Kuegler, 2005) adlı postmodern romanının ‘kültürlerarasılık’ kavramı ekseninde analizi gerçekleştirilecektir. Çocuk yaşta babasının dilbilim araştırmaları nedeniyle ailesiyle birlikte Batı Avrupa’dan Endonezya’ya giden ana figürün yaşantılarını konu edinen bu roman, otobiyografik özellikler taşımaktadır. Yazar Kuegler bu romanında; farklı kültür, dil, din grubundan insanları bir araya getirerek, onların birlikte yaşama deneyimlerinde karşılaştıkları türlü iletişim sorunlarını, Avrupa ve Hıristiyan merkezli bir bakış açısından değil, çoğulcu ve empatik bir bakış açısıyla ele almıştır. Roman bu yönüyle, içinde yaşadığımız postmodern dönemin en önemli sorunsallarından biri olan kültürlerarasılık kavramına ışık tutmaktadır. Temelinde iletişim kavramının olduğu edebiyat sanatı, kültürlerarası iletişimin, birden fazla ülkeye/dile ait özelliklerin toplandığı ve yansıtıldığı izleklere sahip bir sanat dalıdır. Birbirleri ile etkileşim halinde uzun yıllar bir arada yaşayan farklı kültüre ait insanların kültür paylaşımlarına tanık olduğumuz bu eser, anlayış ve hoşgörünün hayatta öncelik oluşturması gerekliliği mesajını bizlere vermektedir. Bu makale, Türkiye’de hakkında hiçbir akademik çalışma yapılmamış olan bu Alman yazarı ve onun bu romanını ülkemiz okurlarına da tanıtmayı erek edinen bir çalışma niteliği taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Dschungekind's Intercultural Context Analysis as a Postmodern Novel
2019
Yazar:  
Özet:

In this work, 21. Sabine Kuegler, one of the important representatives of the German literature of the century (1972, -), has shown his success to rank the top in the list of readers for weeks and has been transferred to the same name film art because of this great success he has captured. by Dschungelkind (Kuegler, 2005) the postmodern novel 'interculturality' concept will be analyzed in the axis. This novel, which is about the lives of the main figure from Western Europe to Indonesia with his family due to his father's linguistic research in childhood, carries autobiographical characteristics. In this novel, the author Kuegler, by bringing together people from different cultures, languages, religions, addressed the kind of communication problems they encounter in their experiences of living together, not from a European and Christian-centric point of view, but from a multilateral and empathic point of view. In this regard, the novel brings light on the concept of interculturality, which is one of the most important issues of the postmodern period we live in. The literary art is a branch of art with the views of intercultural communication, which collects and reflects the characteristics of several countries/languages. This work, which we witness the cultural sharing of people of different cultures who have lived together for many years in interaction with each other, gives us the message of the need for understanding and tolerance to be a priority in life. This article is a work character that encourages this German writer who has not done any academic studies about Turkey and his novel to be presented to the readers of our country.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.219
2023 Impact/Etki : 0.121
International Journal of Languages Education and Teaching