Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 25
İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN NE YAPIYOR? NE YAPAMIYOR?
2019
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çocukların topluma yararlı bireyler haline gelmesi, okul öncesinden başlayarak, yükseköğretime kadar aşamalı bir eğitimle mümkündür. Eğitimin önemli sorumluluklarından biri, okullarda olumlu davranışları oluşturmak, pekiştirmek ve bu davranışların kalıcılığını sağlamaktır. Eğitim yoluyla kazanılan bir özellik olarak sorumluluk, erken çocukluk dönemlerinden başlayarak bireyin yaşına, cinsiyetine ve gelişim düzeyine uygun olarak görevlerini yerine getirmesi olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışma kapsamında sorumluluk eğitimi ile ilgili olarak alanyazında yer alan ilke ve prensiplerin, okul eğitiminde uygulamaya aktarılıp aktarılmadığı konusu araştırılmış, ilkokullarda görev yapan öğretmenlerin eğitim süreçlerinde uyguladıkları sorumluluk eğitimi stratejileri sorgulanmıştır. Bu amaçla, görev yapılan okul, hizmet yılı, yaş, cinsiyet bakımından birbirinden farklı özelliklere sahip 42 sınıf öğretmeniyle yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Araştırma verileri, öğretmenlerle yapılan görüşmelerde kullanılmak üzere araştırmacılar tarafından geliştirilen görüşme formu aracılığı ile elde edilmiştir. Ses kayıt cihazı yardımıyla kaydedilen görüşmeler öğretmenlerin görev yaptıkları okullarda gerçekleştirilmiş ve ortalama 30 dakika sürmüştür. Öğretmenlere, öğrencilerine çeşitli sorumluluklar verip vermedikleri, sorumluluk eğitimine yönelik neler bildikleri, neleri ne sıklıkla yaptıkları, neleri niçin yapamadıkları ve konuyla ilgili neye ihtiyaç duydukları sorulmuştur. Çalışma verileri öğretmenlerin en çok telkin yolunu tercih ettikleri ve bilgilendirici bir yol izledikleri sonucunu ortaya çıkarmıştır.

Anahtar Kelimeler:

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN NE YAPIYOR? NE YAPAMIYOR?
2019
Yazar:  
Özet:

It is possible for children to become socially beneficial individuals with a gradual education, from pre-school to higher education. One of the important responsibilities of education is to create, strengthen and ensure the durability of these behaviors in schools. As a feature gained through education, responsibility is defined as the performance of the individual’s duties according to age, gender and level of development, starting from early childhood. In the context of this study, the principles and principles contained in the field in relation to responsibility education, the subject of whether they are transmitted to practice in school education, the teachers who work in primary schools have been questioned about the responsibility education strategies implemented in the educational processes. For this purpose, faced-faced conversations were held with 42 class teachers with different characteristics in terms of school, year of service, age, and gender. The research data was obtained through the interview form developed by researchers to be used in conversations with teachers. The conversations recorded with the help of the audio recording device were conducted in the schools where the teachers were employed and took an average of 30 minutes. Teachers are asked whether they give their students various responsibilities, what they know about responsibility education, what they often do, why they can’t do, and what they need about the subject. The study data revealed that teachers prefer the most telkin path and follow an informative path.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 602
2023 Impact/Etki : 0.039
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi