Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 59
 İndirme 14
OSMANLI HANEDAN MENSUPLARINDAN GERİYE KALANLAR
2018
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı hanedanı, bir devletin yöneticilerinin üyeleri olarak hep merak edilmiştir. İzleri Osmanlı Devletinin çeşitli vesilelerle tuttuğu çeşitli kayıtlardan da takip etmek mümkündür. Bunlardan biri de bu çalışma için incelenen D. 00069.0001.00 künyeli defterdir. Defter 1782 ve 1803 tarihlerini kapsamaktadır. Bu defterde iki şehzade, dört sultan ve bir padişahın ölümünden sonra geriye kalan bazı eşyalarının Enderûn Hazinesi’ne aktarılması sırasında oluşmuş kayıt bulunmaktadır. Bahsi geçen yedi kişinin Enderûn Hazinesi kayıt defterine işlenen eşyaları arasında günlük hayata dair pek çok unsura rastlanmıştır. Bunlar ev eşyalarından giyim kuşama, at koşum aletlerinden silahlara, mücevherlerden kişisel bakım eşyalarına kadar pek çok alanı içermektedir. Bunların yanında Sultan I. Abdülhamit’in mühürlerinin de kaydı mevcuttur.. Bu veriler sayesinde 18. yüzyılın sonlarında Osmanlı hanedan mensuplarının giyim unsurları, evlerinin içi, evlerde kullanılan eşyalar, bu eşyalarda kullanılan malzemeler, madenler, mücevherler hakkında fikir sahibi olunması amaçlanmaktadır. Bu veriler sayesinde her zaman gizemini korumuş olan hanedan mensuplarının özel hayatlarındaki bazı unsurlara ulaşılmaya çalışılmış olacaktır

Anahtar Kelimeler:

Those who returned from the Ottomans
2018
Yazar:  
Özet:

The Ottoman dynasty has always been wondered as members of a state's rulers. It is also possible to follow the traces from the various records that the Ottoman State holds with various occasions. One of them is the D. 00069.0001.00 column book that is studied for this study. The book covers the dates of 1782 and 1803. This book contains the record formed during the transfer of some of the remaining items after the death of two citizens, four sultan and one padişah to the Treasury of Enderûn. Seven of the people mentioned in the Enderûn Treasury registered items found many elements of everyday life. These include many areas, from household items to clothes, from horse running tools to weapons, from jewellery to personal care items. In addition to the Sultan I. Thanks to these data, at the end of the 18th century, members of the Ottoman dynasty are intended to have an idea about the clothing elements, the interior of their homes, the items used in the homes, the materials used in these items, the mines, the jewellery. Through these data, some elements in the private lives of the family members who have always kept their mystery will be tried to be reached.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 578
2023 Impact/Etki : 0.039
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi