Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 176
 İndirme 37
ŞAMANİZM’DE KULLANILAN SEMBOLLERİN RESSAM RAMAZAN CAN ESERLERİNE YANSIMALARI
2016
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanatçı Ramazan Can Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde eğitim görmüştür. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı yüksek lisans programını tamamlamıştır. Sanatçımız aynı zamanda Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Çalışmalarına ise kendi atellesinde devam etmektedir. Şamanizm İslamiyet’in kabulünden önce Türklerin yaşamış oldukları kimine göre bir inanç sistemi kimine göre bir din kimine göre ise bir yaşam felsefesini oluşturan literatür ismiyle Şamanizm asıl ismiyle Kamlık İnancı veya Göktanrı İnancı, Tengrizim diye tanımlana bilmektedir. sanatçımız Türk kültürünün özünü oluşturan Kamlık İnancının ve Kamlık İnancının en önemli parçası olan Kam Figürü ve Kam figürüne ait nesnelerin Türk eserlerine etkileri ve Türk eserlerindeki yansımaları tespit edilip Kam figürlerinin kullandığı nesneler Görsel Sanatlar alanına ait anlatım biçimlerinden resim ve heykeller ortaya koymuştur. Bu çalışmada şamanizm’de kullanılan sembollerin ressam ramazan can eserlerine yansımaları incelenmiştir. Bu alanda çalışma ve eser yapmak isteyenler için örnek ve yol gösterici olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

reflections to paintable ramazan works of symbols used in martmanism
2016
Yazar:  
Özet:

artist ramazan cangazi university education faculty was trained in the beautiful arts education department, the university of the beautiful art institute, the artist completed the masterantate degree program, at the same time, our artist was working as a research officer in the faculty of beautiful art, and continues to work in his own atelle, the art of martyrism is considered to be a belief system, according to whom a religion, who created a philosophy of life in accordance with the name of literature, the name of martmanism is identified by the reflections of the art and the reflections of turkish objects, which are known as the reflections of turkish culture and the reflections of the appearance of the creations of the creation of the creation of the art of the art and the art of the art of the art of the art and the art and the art of the art of the art of the art of the art of the art and the art and the art and the art of the art of the art of the art of the art of the art of the art of the art of the art of the art of the art and the art and the art of the art of the art of the art of the art and the art of the art of the art of

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 602
2023 Impact/Etki : 0.039
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi