Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 19
TÜRKİYE’DE İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ YETİŞTİRME PROGRAMLARINA YÖNETİMSEL BİR BAKIŞ
2018
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de yabancı dil öğretmeni yetiştirme programlarının tarihi 1930’lu yıllara dayanır. O tarihten bu yana, bu programlar eğitim süresi, içerik, miktar ve kalite gibi yönleriyle bazı değişimlere maruz kalmıştır. 1996 yılında Türkiye’deki üniversitelerde on yedi İngilizce Öğretmenliği bölümü mevcutken, bu rakam 2017 yılında 57 olmuştur. 2017 yılı itibariyle, Türkiye’deki üniversitelerin %33’ünde İngilizce öğretmenliği programı vardır. Bu çalışma İngilizce öğretmenliği programlarını öğrenci kontenjanları, öğretim üyesi sayısı, öğrenci değişim programlarından yararlanma, uluslararası öğrenci sayısı, cinsiyet dağılımı gibi yönetimsel kriterlerle değerlendirip bu programların yeniden şekillendirilmesine ışık tutmayı amaçlamaktadır. Çalışma nitel bir araştırma olup, araştırma verilerinin toplanmasında, doküman incelemesi tekniği kullanılmıştır. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü gelecek on-on beş yıllık personel ihtiyaç planlamasını Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile koordine ederek yapmalı ve üniversite kontenjanları bu plana göre belirlenmelidir. Bu kontenjanın belirlenmesinde dünya standartlarında öğrenci başına düşen tam zamanlı öğretim üyesi sayısı da dikkate alınmalıdır. Üniversitedeki öğrenci kontenjanları ile kamuda ve özel sektördeki istihdam oranları arasında gerçekçi hedefler belirlenmelidir. Bu bölümlerdeki çeşitliliği artırmak için, uluslararası öğrenci kontenjanları artırılmalı ve diğer ülkelerdeki bölümlerle karşılıklı uluslararası projeler geliştirilerek öğrenci ve öğretim üyelerinin istifadesi sağlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.594
2023 Impact/Etki : 0.169
International Journal of Language Academy