Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 109
 İndirme 40
 Sesli Dinleme 1
OKUMA BECERİSİNİN GELİŞTİRİLMESİ SÜRECİNİN TÜRKÇE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI DOĞRULTUSUNDA İNCELENMESİ
2017
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, okuma becerisinin altıncı sınıflarda etkinlikler, yöntem-teknikler ve araç-gereçlerle geliştirilmesi sürecini Türkçe Dersi Öğretim Programı doğrultusunda değerlendirmektir. Araştırma tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Araştırma evrenini Adana ili merkez ilçelerindeki (Seyhan ve Yüreğir) resmi ve özel ilköğretim okullarında görev yapan ve altıncı sınıflara giren Türkçe öğretmenleri oluşturmaktadır. Verilerin elde edildiği örneklem, olasılığa dayalı küme örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Evrendeki her bir okul bir küme kabul edilerek yansız küme örnekleme yoluyla belirlenen 129 ilköğretim okulundan, amaçlı örnekleme yöntemi kullanılarak, altıncı sınıf derslerine giren 214 Türkçe öğretmeni seçilmiştir. Veriler araştırmacı tarafından geliştirilen “İlköğretim Altıncı Sınıf Türkçe Dersi Öğretim Programı Okuma Alanını Değerlendirme Anketi” kullanılarak toplanmıştır. Öğretmenlere uygulanan anket sonucunda elde edilen veriler betimsel istatistik tekniklerinden frekans ve yüzde kullanılarak analiz edilmiştir. Sonuç olarak öğretmenlerin çoğu, öğretmen kılavuz kitabında okuma alanına yönelik olarak önerilen etkinliklerin dışında nadiren başka etkinlik geliştirmekte ya da başka etkinlik geliştirmemektedir. Öğretmenlerin en çok kullandıkları yöntemlerin, sesli ve sessiz okuma, soru sorarak okuma, tahmin ederek okuma ve tartışarak okuma olduğu tespit edilmiştir. Aynı zamanda öğretmenlerin en çok kullandıkları araç-gereçlerin öğretmen kılavuz kitabı, ders kitabı ve öğrenci çalışma kitabı olduğu, yarısından çoğunun okuma alanına yönelik olarak yeterince araç ve gereç kullanmadıkları, bunun en önemli nedeninin okullarındaki araç-gereç eksikliği olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.607
2023 Impact/Etki : 0.169
International Journal of Language Academy