Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 89
 İndirme 38
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YABANCI DİLE YÖNELİK TUTUMLARI İLE YABANCI DİL ÖĞRENME STRATEJİLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
2017
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Günümüz dünyasında dil öğrenimi kritik bir öneme sahiptir. Herkes ana dili dışında en az bir yabancı dili öğrenmek zorundadır ;fakat Türkiye’de ikinci bir dil olarak hem İngilizce öğrenimine hem de öğretimine ket vuran ilişkin hala duyuşsal veya bilişsel alandan kaynaklanan pek çok problem bulunmaktadır. Bu sebeple çalışmada üniversite öğrencilerinin yabancı dile ilişkin tutumları ile yabancı dil öğrenme stratejileri arasındaki ilişki araştırılmıştır. Türkiye’nin batısında bulunan iki üniversitede İngilizce ve Almanca bölümlerinde öğrenim görmekte olan birinci ve dördüncü sınıf öğrencileri araştırmanın örneklemini oluşturmaktadır.Toplamda çalışmaya 204 öğrenci katılmıştır. Veri toplama araçları olarak Saracaloğlu (1992) tarafından geliştirilen Yabancı dile Yönelik Tutum Ölçeği (LAS) ile Oxford (1990) tarafından geliştirilen ve Türkçe geçerlik ve güvenirlik çalışmaları cesur ve Fer (2007) tarafından yapılan Dil Öğrenme Stratejileri Envanteri (SILL) ile toplanmıştır. Sonuçlar, üniversite öğrencilerinin yabancı dile yönelik tutumları ile sınıf düzeyi ve bölüm dışında cinsiyet, bulundukları üniversite, yurtdışı deneyimi olma değişkenleri ile anlamlı bir ilişki bulunmamıştır. Ayrıca bazı öğrenme strtaejileri ile bölüm değişkeni arasında anlamlı farklılıklar görülmüştür. Ek olarak üniversite öğrencilerinin bilişsel strtaejileri en fazla, sosyal stratejileri en az düzeyde kullandıkları bulunmuştur. İstatistiksel olarak dil öğrenme stratejilerinin tüm boyutları ile yabancı dile yönelik tutum arasında anlamlı ve pozitif ilişkiler tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.607
2023 Impact/Etki : 0.169
International Journal of Language Academy