Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 47
 İndirme 26
TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİNİN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNİ KULLANABİLME YETERLİLİKLERİ
2015
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda teknolojik alanda yaşanan hızlı gelişmeler, eğitim alanına da çeşitli yenilikler getirmiştir. Özellikle farklı ilgi, istek ve ihtiyaçları olan öğrencilerin derse dikkatlerini çekmek, daha etkili ve daha verimli bir eğitim-öğretim faaliyeti gerçekleştirebilmek için öğretmenlerin eğitim teknolojilerini derslerinde kullanabilmeleri gerekmektedir. Bu amaçla bu araştırmada ortaokul Türkçe öğretmenlerinin eğitim teknolojilerini kullanım durumlarıyla ilgili yeterlilikleri çeşitli değişkenler açısından incelenmiştir. Araştırmanın evrenini 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Antalya il merkezinde yer alan ortaokullarda görevli Türkçe öğretmenleri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise Antalya ili Muratpaşa ve Konyaaltı İlçelerinde yer alan 38 ortaokulda görev yapan toplam 126 Türkçe öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak, İşman (2002) tarafından ABD’de Ohio Üniversitesi Toplumsal Öğrenme Projesinden alınarak Türk Eğitim sistemine uyarlanan Eğitim Teknolojileri Anketi kullanılmıştır. Bu ankete ait geçerlik ve güvenirlik çalışmaları İşman (2002) tarafından yapılmış olup, anketin geçerlik ve güvenirliği sağlanmıştır. Araştırma bulgularına göre; Türkçe öğretmenlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğrenmeleri güdüleyen ve artıran eğitim teknolojilerini eğitim öğretim ortamlarında yeteri kadar kullanmadıkları ortaya çıkmıştır. Ayrıca Türkçe öğretmenlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinde eğitim teknolojilerini kullanımlarında cinsiyete, yaşa, mesleki kıdeme, eğitim durumları ve sınıflarındaki öğrenci sayılarına göre aralarında genel olarak anlamlı bir fark bulunamamıştır. Sadece öğrenme öğretme yöntemlerinden düz anlatım, örnek olay ve pekiştireci bayan öğretmenler erkek öğretmenlere göre daha sık kullanmakta olup bu değişkenler arasında anlamlı bir fark bulunmuştur. Ayrıca kuramsal boyut kısmında cinsiyet ile bilişsel yaklaşım değişkenleri incelendiğinde bayan öğretmenlerin bilişsel yaklaşımı derslerde istatiksel olarak anlamlı bir şekilde daha sık kullandıkları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.594
2023 Impact/Etki : 0.169
International Journal of Language Academy