User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 370
 Downloands 167
 Audio Listening 1
OSMANLI İMPARATORLUĞUNDA BİR KADIN: ŞAİR NİGÂR HANIM VE AŞK ŞİİRLERİ
2015
Journal:  
International Journal of Language Academy
Author:  
Abstract:

Şair Nigâr Hanım 1962 yılında İstanbul’da doğmuştur. Babası Macar asıllı Adolf Farkas’tır. Osmanlı İmparatorluğu’na sığındıktan sonra İslâm dinini seçmiş ve adını Osman Paşa olarak değiştirmiştir. Annesinin adı Emine Rif’âti Hanım’dır. Nigâr Hanım iyi bir eğitim almıştır. Çok küçük yaştan itibaren şiir yazmıştır. Yaşarken ünlenmiş, kitapları okunmuş ve beğenilmiştir. Birçok dile çevrilen şiirleri Avrupa ve Amerika’daki dergilerde yayınlanmıştır. Fakat ne yazık ki Nigâr Hanım, öldükten sonra neredeyse unutulmuştur. Bunun en önemli nedenlerinden biri Osmanlıca yazılmış kitaplarının çeviri yazısının yapılmamış olmasıdır. Günümüz Türkçesine henüz bugünlerde çevrilen kitaplarında aşk, öne çıkan en önemli temalardandır. Şairin, Efsûs 1, Efsûs 2, Nirân ve Aks-i Sadâ adlı kitaplarındaki şiirleri bu çalışmada değerlendirilecek, şiirlerindeki aşk konusu irdelenecektir. Şairin her kitabı hayatının farklı bir dönemine işaret etmektedir. Ondört yaşından itibaren şiir yazmaya başlayan şairin bu kitaplarında yaşının ilerlemesiyle hayata bakışının nasıl değiştiğini gözlemleyebiliriz. Biz bu çalışmada öncelikle şairin 1887 yılında yayınlanan Efsûs 1 adlı kitabından “Hayâl-i Yâre Hitâb” adlı şiirini inceleyeceğiz. Daha sonra onun şiirlerinden sırasıyla 1890 yılında yayınlanan Efsûs 2 adlı kitabından Bu muydu? 1896 yılında yayınlanan Niran adlı kitabından İhsâsâtım, 1899 yılında yayımlanan Aks-i Sadâ adlı kitabından “Gecikmiş Akasya”adlı şiirlerinde aşk imgesini incelemeye çalışacağız.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








International Journal of Language Academy

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.247
Cite : 1.629
2023 Impact : 0.169
International Journal of Language Academy