Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 19
MODERN ORIENTATIONS IN TEACHING TURKİSH AS A FOREIGN LANGUAGE: EXAMPLE OF MOSTAR
2018
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Balkanlardaki Türk varlığı IV. yüzyıldan Avrupa Hunlarıyla başlar ve Osmanlı ile devam eder. Özellikle Fatih Sultan Mehmet döneminde Bosna ve Hersek bölgesinde Türk dilinin yaygınlaştığı görülür. İstanbul’un Fethinden sonra Türkçenin edebi bir dil olarak gelişme göstermesi, Bosna’da da etkisini gösterir. Özellikle Boş-nakların eğitim aldığı medreselerde Türkçe, Arapça ve Farsça dersler verilir. Bosna’da çok sayıda Türkçe dergi çıkması, bu coğrafyada çok güçlü Divan şâirlerinin olması ve konuşulan günlük dilde Türkçe sözcüklerin fazla-lığı, bu dilin kültürel anlamda sağlam bir yapıya sahip olduğunu gösterir. Günümüzde Türkçenin dünyanın her yerinde artan prestiji, sosyal, siyasi ve ekonomik bakımdan pozitif bir niteliğe sahip olması, bu dile olan ilgiyi de artırmıştır. 2009 yılından itibaren kurulan Yunus Emre Enstitüleri, bugün 40’tan fazla ülkede etkin bir şekilde Türkçenin öğretildiği merkezlerdir. Mostar ve civarında da Yunus Emre Enstitüsü, Dzemal Bijedic Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Tercihim Türkçe projeleriyle Türkçenin hızlı bir şekilde yayıldığı gözlenmek-tedir. Yabancılara Türkçe Eğitimi’nin farklı bir eğitim metoduna sahip olması gerektiği herkesin üzerinde uzlaş-tığı bir konudur. Bu konuda yıllardan beri, çeşitli çalışmalar sürdürülmektedir. Teknolojinin ve bilginin çok hızlı eskidiği günümüzde yabancı dil öğretiminde klasik metotlardan ziyade çağdaş ve teknolojik donanımlarla des-teklenen bir eğitim, çok daha etkili sonuçlar verecektir. Bu çalışmada, Mostar ve civarında Türkçe öğretiminin durumu ele alınarak çağdaş yöntemlerle kaliteli ve sonuç alıcı eğitim üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.604
International Journal of Language Academy