User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 44
 Downloands 17
12-14 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERDE ŞİİR ALGISI
2018
Journal:  
International Journal of Language Academy
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada ortaokul 6. ve 8. sınıf öğrencilerinin şiir algısı üzerinde durulacaktır. Çalışmanın örneklem grubunu Keçiören Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden birer sınıf oluşturmaktadır. Seçilen şiire göre hazırlanmış sorularla öğrencilerin cevapları değerlendirilmiştir. Yaptığımız değerlendirmenin amacı edebiyat öğretiminde 12-14 yaş grubunda şiir algısını ortaya koymaktır. Ele alınan gruplar birbiriyle yaş ve cinsiyet açısından karşılaştırılarak spss programıyla gruplar arasında farklılık olup olmadığına bakılmıştır. Sınıflara aynı lirik şiir verilerek; bu şiirin içerik ve şekil olarak algılanmasına dayalı bir ölçek yöneltilmiş, alınan cevaplar hem sınıf içi hem de sınıflar arası değerlendirilmiştir. Çalışmada sonuca giderken aynı yaş grubundan farklı öğrencilere aynı şiir, açık uçlu sorularla verilmiş, cevaplar da sınıflandırma yöntemiyle değerlendirilmiştir. Çalışmanın sonuçlarında şiir algılamanın yaşa ve cinsiyete göre birkaç madde dışında anlamlı farklılık göstermediği görülmüştür. Ölçek cevapları ve açık uçlu cevaplar öğrencilerin şiir algısında farkındalık sahibi olmadığı bilgilerinin şekil, ölçü ve sanatlarla sınırlı olduğu tespit edilmiştir. Şiir edebiyatın hayal ve duygu dünyasının en yoğunlaştırılmış biçimi olarak soyut düşüncenin bir göstergesidir. Dolayısıyla şiirler, hem dil öğretiminde hem edebiyat eğitiminde önem verilmesi gereken metinlerdir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






International Journal of Language Academy

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.247
Cite : 1.602
International Journal of Language Academy