Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 52
 İndirme 29
DİVÂNÜ LÛGATİ'T-TÜRK’TE TAKLİT KELİMELER
2014
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

İnsanın konuşma yeteneği onun duygularını, düşüncelerini, isteklerini bütün incelikleriyle dışa vurmasına yaşamını sürdürmesine kaynaklık eder. Birey ana dili ile toplumsal kuralları kavrar, çevresi ile ilişki kurar. Dış dünyadaki sesler, görüntüler ve nesnelere dair bir durumu daha iyi anlatabilmek için bir benzetmeye başvurur. Bu durum da anlatımı güçlendirir. Bu taklit seslerde açıkça görülebilir. Taklit sesler doğa seslerinin taklidi sonucu ortaya çıkan seslerdir. Bu kelimeler çocukluktan itibaren dil kullanımında sıklıkla görülür. Günümüz dil öğretimi anlayışında yer alan bazı temel ölçüler esas alındığında Kaşgarlı Mahmud’un modern anlamda dil öğretimini yüzyıllar öncesinde, taklit sesleri de kullanarak başarıyla gerçekleştirdiği söylenebilir. Dil öğretiminin aslında bir kültür öğretimi olduğu gerçeği, çocuğun kendi dilinden yola çıkılması (sadelik, günlük hayata ilişkin örnekler), örneklerden hareket ederek öğretim, metinlerin öneminin farkında olma(atasözleri, şiirler), sıklıkla tekrara başvurma, Kaşgarlı Mahmud’un eserinde sayılabilecek bazı ilkelerdir. Bu çalışma doküman incelemesine dayalı olarak yapılmış; Türk tarihinde Türkçe öğretimine bakıldığı zaman bu alanda değerli bir eser olan Divânü Lûgati't-Türk, dil öğretiminde taklit seslerin kullanımı bağlamında incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.606
2023 Impact/Etki : 0.169
International Journal of Language Academy