Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 132
 İndirme 43
TARİH ÖĞRETİMİNDE ETKİNLİK UYGULAMALARININ ÇOĞALTILMASINA YÖNELİK BİR UYGULAMA ÖRNEĞİ: İSTİKLÂL MAHKEMELERİNDE HİNT ASILLI BİR İNGİLİZ CASUS: MUSTAFA SAGİR
2019
Dergi:  
Araştırma ve Deneyim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti, 30 Ekim 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile fiilen sona ermişti. Bu antlaşma maddelerine dayanarak İtilaf Devletleri, Osmanlı Devleti’ne ait toprakları işgal etmişti. Bu işgalleri gören Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları bir çözüm arıyorlardı. Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Anadolu’da artık “İstiklâl” mücadelesi başlamıştı. 23 Nisan 1920’de ise Büyük Millet Meclisi kurularak milli egemenliğe dayalı tam bağımsız bir devlet kurulmuş oldu. Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasının ardından meclise karşı ayaklanmalarda kendini göstermeye başladı. BMM’ye karşı yapılan ayaklanmalara önlem olarak 29 Nisan 1920’de Hıyanet-i Vataniye Kanunu çıkarıldı. Meclis, kendi otoritesini koruyup varlığını sürdürebilmesi ve çıkarılan kanunun uygulanması için 11 Eylül 1920’de İstiklâl Mahkemeleri kuruldu. Ayaklananlar, İstiklâl Mahkemesinde yargılandı. Sadece ayaklananlar değil o dönemde Anadolu’ya Yabancı Devletler tarafından gönderilen casuslarda yargılanmıştı. Seçilen bu kazanıma hem İstiklâl Mahkemeleri hem de burada yargılanmış olan İngiliz Casusu Mustafa Sagir ile bir etkinlik hazırlayarak öğrencilerin etkinlik yoluyla kazanımı kavramaları beklenmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

TARİH ÖĞRETİMİNDE ETKİNLİK UYGULAMALARININ ÇOĞALTILMASINA YÖNELİK BİR UYGULAMA ÖRNEĞİ: İSTİKLÂL MAHKEMELERİNDE HİNT ASILLI BİR İNGİLİZ CASUS: MUSTAFA SAGİR
2019
Yazar:  
Özet:

The Ottoman State ended on October 30, 1918 with the Mondros Treaty. Based on the articles of this treaty, the opposition states occupied the territory of the Ottoman State. Mustafa Kemal Pasha and his friends, who saw these occupations, were looking for a solution. Mustafa Kemal's "Istiklal" struggle began in Anatolia on 19 May 1919. On April 23, 1920, the Great National Assembly was established and a completely independent state was established on the basis of national sovereignty. After the establishment of the Great National Assembly, it began to demonstrate itself in the rebellion against the parliament. As a measure to the rebellion against BMM, the Hyanet-i citizenship law was adopted on 29 April 1920. The Parliament was established on 11 September 1920 for the purpose of preserving its authority and continuing its existence and for the implementation of the draft law. The rebels were sentenced to court. Not only the rebels were judged in the spies sent to Anadolu in that time by foreign states. This selected win is expected by both the Court of Justice and the British spy Mustafa Sagir, who was judged here, by preparing an event, students will understand the gain through the event.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Araştırma ve Deneyim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 75
Atıf : 202
Araştırma ve Deneyim Dergisi