Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 277
 İndirme 32
TFRS 5 Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetler Standardına Yönelik Muhasebe Meslek Mensuplarının Bilgi Düzeylerinin Tespiti Üzerine Bir Araştırma: Elazığ İli Örneği
2019
Dergi:  
Akademik Yaklaşımlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz TFRS 5 Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar Ve Durdurulan Faaliyetler Standardı ile  mali tablolarda duran varlıklar artık sadece kullanım amaçlı olarak  sınıflanmayacaktır. Eğer satış amacıyla elde edilmişse ya da satış amacıyla elde tutuluyorsa TFRS 5’e göre dönen varlıklar içerisinde “Satış Amaçlı” başlığı altında ayrı raporlanması gerekmektedir. Bu çalışmada, TFRS 5 satış amaçlı elde tutulan duran varlıkların nasıl sınıflandırılacağı, ölçülmesi ve değerlemesi ve finansal tablolarda sunumu anlatılmaya çalışılmıştır. Ayrıca Elazığ ilindeki muhasebe meslek mensuplarının TFRS 5 satış amaçlı elde tutulan duran varlıklar ve durdurulan faaliyetler standardına yönelik bilgi düzeyleri çeşitli istatiksel yöntemlerle analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda elde ettiğimiz bilgilere göre Elazığ ilindeki muhasebe meslek mensupları TFRS 5 Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetler Standardı hakkında bilgi sahibidir. Ayrıca çalışmamızın dikkat çeken sonuçlarından biri Elazığ ilindeki muhasebe meslek mensuplarının büyük bir kısmının TFRS 5 Satış amaçlı duran varlık sınıflandırması yapmamış olmalarıdır.

Anahtar Kelimeler:

TFRS 5 Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetler Standardına Yönelik Muhasebe Meslek Mensuplarının Bilgi Düzeylerinin Tespiti Üzerine Bir Araştırma: Elazığ İli Örneği
2019
Yazar:  
Özet:

In accordance with the Standards for Sustainable Assets and Sustainable Activities for Sale, the assets on the financial statements will no longer be classified only for use. If it has been obtained for sale or is retained for sale, the assets returned in accordance with TFRS 5 must be separately under the title "Sales Purpose". In this study, we tried to explain how to classify, measure and evaluate the remaining assets obtained for sales purposes in the TFRS 5 and the presentation in the financial statements. In addition, the level of information for the standard of the TFRS 5 for sale of accounting professionals in the province of Elazığ has been analyzed by various statistical methods. According to the information we obtain from the study, accounting professionals in the province of Elazığ have information about the standard of the TFRS 5 for sale-purpose retained assets and suspended activities. Also, one of the remarkable results of our work is that the majority of accounting professionals in the province of Elazığ have not made the asset classification for sale TFRS 5.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik Yaklaşımlar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 2.052
2023 Impact/Etki : 0.32
Akademik Yaklaşımlar Dergisi