Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 85
 İndirme 29
Yavaş Geçişli Animasyon Tekniğinin Öğrencilerin Başarıları, Bilimsel Düşünme Becerileri ve Hedef Yönelimleri Üzerine Etkisi
2019
Dergi:  
Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada bilgisayar destekli yavaş geçişli animasyon tekniğinin 7. sınıf öğrencilerinin fen bilimleri dersinde akademik başarıları, bilimsel düşünme becerileri ve hedef yönelimlerine etkisi araştırılmaktadır. Nicel araştırma yöntemlerinden yarı deneysel yöntem ile yürütülen çalışmada deney grubu 23, kontrol grubu 22 öğrenciden oluşmaktadır. Deney grubunda dersler yavaş geçişli animasyon tekniği ile yürütülürken kontrol grubunda müfredat doğrultusunda yürütülmüştür. Veri toplama aracı olarak; araştırmacılar tarafından geliştirilen “Elektrik Enerjisi Başarı Testi”, Göktürker (2005) tarafından geliştirilen “Bilimsel Düşünme Becerileri Ölçeği” ile Şenler ve Sungur (2007) tarafından Türkçe’ ye uyarlanmış “Hedef Yönelimleri Ölçeği”  kullanılmıştır. Ayrıca derinlemesine bilgi edinmek için 3 soruluk açık uçlu görüşme formu deney grubu öğrencilerine dağıtılarak öğrencilerin yavaş geçişli animasyon tekniği ile ilgili görüşleri alınmıştır. Uygulama haftada 4 saat olmak üzere 6 haftada tamamlanmıştır. Veriler SPSS programı ile analiz edilmiştir. Sonuçlara göre öğrencilerin başarılarının deney grubu lehine anlamlı farklılık gösterdiği görülürken, hedef yönelimleri ve bilimsel düşünme becerilerinde gruplar arasında anlamlı bir fark oluşmamıştır. Öğrencilerin yavaş geçişli animasyona yönelik görüşleri incelendiğinde, teknik hakkında genel olarak eğlenceli, keyifli gibi olumlu ifadelerde bulunduğu görülmekle birlikte zaman alıcı olması gibi olumsuz ifadelere de rastlanılmaktadır. Araştırma sonuçlarına göre fen kavramlarını öğrenmeyi kolaylaştırması açısından gerekli teknolojik araçların varlığı ile öğrencilerin ve öğretmenlerin kolaylıkla animasyon oluşturabilmesini sağlayan bu tekniğin daha fazla tanıtılarak yaygın hale getirilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Slow Transitional Animation Techniques on Student Successes, Scientific Thinking Skills and Target Guidelines
2019
Yazar:  
Özet:

This study examines the impact of computer-backed slow-transition animation technology on academic achievements, scientific thinking skills and target orientations of 7th-class students in the science course. The study, conducted by a semi-experimental method of Nicel research methods, consists of a experiment group of 23, a control group of 22 students. Courses in the experimental group are conducted according to the curriculum in the control group while the lessons are conducted according to the gradually transitional animation technique. As a data collection tool; researchers developed the "Electric Energy Success Test", developed by Göktürker (2005) with the "Scientific Thinking Skills Scale" used by Shenler and Sungur (2007) to the "Target Guidelines Scale" adapted to Turkish. Also, to learn more about the 3 questions open-end interview form, the study group distributed to students the opinions of the students about the slowly transitional animation technique. The application is completed in 6 weeks, 4 hours a week. The data is analyzed with the SPSS program. The findings show that students’ achievements show significant differences in favour of the experimental group, but there was no significant difference between the groups in their target orientations and their scientific thinking skills. When studying students’ opinions about slowly transitional animation, there are also negative expressions such as being time-consuming, though they are seen in positive expressions about the technique as generally fun and pleasant. According to the results of the research, it is recommended that the presence of the necessary technological tools to facilitate the learning of the concepts of science and to make it more widely by introducing this technique, which allows students and teachers to easily create animation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 577
Atıf : 3.291
2023 Impact/Etki : 0.497
Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi