Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 121
 İndirme 27
 Sesli Dinleme 2
GÜÇ BAĞIMLILIĞI: BİR KAVRAM ANALİZİ
2016
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

 Bu çalışmada, örgütsel davranış literatüründe üzerinde az durulan örgüt üyeleri arasında güç artırma çabasının bir sonucu olarak ortaya çıkan “güç bağımlılığı” kavramı analiz edilmiştir. Çalışmada güç, örgüt üyelerinin onu elde etme, koruma ve sürdürme amacıyla sergiledikleri davranışlardan hareketle bir tür bağımlılık yapıcı unsur olarak ele alınmıştır. Bu nedenle güç bağımlılığını hazırlayıcı ve tanımlayıcı özellikleri ile bağımlılığın sonuçları ortaya konulmaya çalışılmıştır. Örgütlerde politik davranış ile birlikte açıklanmaya çalışılan güç kavramına bu çalışmada McCleland’ın motivasyon teorisi üzerinden şekillenecek bir bakış açıcı kazandırılmıştır. İnsanları motive eden ihtiyaçlardan biri olarak değerlendirilen gücün, ihtiyaç olarak normal sınırlarının üzerinde algılanmaya başlanmasıyla oluşan tablo (güç bağımlılığı) Walker ve Avant’ın kavram analizi yöntemiyle açıklanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Power Addiction: A Concept Analysis
2016
Yazar:  
Özet:

 In this study, a less emphasized issue in the literature of organizational behaviour, the concept of “power addiction” which arises as a result of power boosting efforts among the members of an organization has been analyzed. Throughout the study,of power has been regarded as a kind of addictive element from the point of view that the members of an organization exhibit certain behaviours to obtain, maintain and sustain it. For this reason, the purpose of the study has been to reveal the preparatory and defining features of power addiction as well as its consequences. Taking McCleland’s motivation theory as a basis, the study has also aimed to provide a new perspective for the concept of power addiction, which is often tried to be explained through political behaviour in organisations. The picture that occurs as a result of perceiving power, which is considered as one of the needs that motivate people, beyond its normal limits (power addiction) has been interpreted through Walker and Avant’s concept analysis method. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 422
Atıf : 4.415
2023 Impact/Etki : 0.368
Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi