Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 79
 İndirme 30
AN ABSURDIST PLAY: SAMUEL BECKETT’S ENDGAME
2016
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine Samuel Beckett’s Endgame as an absurdist play considering certain aspects and characteristics of this kind of drama such as silence, pause, repetitions, no story or plot, no recognizable or definable decor, unconventional dialogue and interest in global and universal problems rather than contemporary issues. With the changing state of the world and especially due to the destructive effects of the Second World War, feelings of meaninglessness and nothingness spread over the world sending forth despair and disenchantment with the accepted values. Beckett, reflecting these issues in his plays, can be considered to be a prominent absurdist playwright and his play Endgame is a typical absurdist play which depicts the characteristics of this kind of drama and shows the emptiness and alienation in the modern world. In this study, by examining this play, it is depicted that with the absurdist drama the alienated modern world is successfully put on the stage and the familiar well-made plays have begun to be replaced by these typical examples of absurdist drama.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 1.492
2023 Impact/Etki : 0.16
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi