Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 19
Bir Döneme Işık Tutan Roman: "Panorama"
2012
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Cumhuriyet’in ilanından sonra sadece yönetim şekli değil, olaylar ve durumlar karşısındaki zihniyet de değişmeye başlamıştır. Zihniyet değişikliğinin en hızlı görüldüğü alan sosyal hayat olur. Bu değişikliği hazırlayan da inkılâplardır. Hayatın pek çok alanında yapılması planlanan değişiklikler bazen coşkuyla bazen de tedirginlikle karşılanır. Cumhuriyet’in ilanından sonraki dönemi ve halkın inkılâplar karşısındaki tavrını anlatan “Panorama”, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun iki cilt olarak yazdığı romanıdır. Kronolojik bir sırayla yazdığı romanların sonuncusu olan Panorama, 1923’te başlayıp 1950’lere kadar uzanan bir zaman dilimini kapsar. Bu dönemde inkılâpların insanlarda uyandırdığı tepkiler üzerinden sosyal ve siyasi hayat manzaraları dile getirilir. Bu makalede, yazıldığı dönemden romana yansıyan özellikler ifade edilmeye çalışılmıştır. İnkılâp taraftarları, aleyhtarları, dünya savaşının çalkantıları ile bozulan mali dengeler, insanların gelirleri arasındaki uçurumlar, bozgunculuk yaparak kolay yoldan zengin olan insanlar, siyaset sayesinde mevki sahibi olanlar toplumun içinden farklı manzaraları işaret eder. Yazar, bunları eleştirel bir bakış açısıyla anlatır. Romanda ele alınan yazarın da bizzat yaşadığı bir dönemdir. Dolayısıyla anlatılanların gerçeğe yakınlığı da söz konusudur. Ahmet Nazmi ile Cahit Halit’in birbirlerine yazdıkları mektuplar dönemin siyasi hayatıyla ilgili fikri tartışmalardır. Sürdürülen hayatın gerçeklerinden hareketle yazılmış Panorama, bir döneme ışık tutması, onu özellikle siyasi ve sosyal yönleriyle ele almasıyla belge niteliği taşıyan önemli bir romandır.

Anahtar Kelimeler:

novel kuotpanoramakuot that holds light in a period
2012
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

after the announcement of the republic, not only the form of management, but the mindset in the face of events and situations has started to change the mindset of change is the most quickly seen social life that prepares this change, but changes planned to be made in many areas of life are sometimes taken against the political conflict of people who have been in a political situation, and the people who have been able to speak about the political life of the past century, and the people who have been able to expressing the nature of the political life in the past 1950s, and the political life of the people who have been in the political language of the political life

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.232
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies