Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 78
 İndirme 25
Öğretmenlerin Akademik Erteleme Davranışı İle Teknoloji Kullanım Özellikleri Arasındaki İlişki
2012
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini etkileyen pek çok etmen bulunmaktadır. Bu etmenlerden teknoloji kullanımı ve akademik erteleme davranışı bu araştırmanın konusudur. Bu araştırmanın amacı öğretmenlerin akademik erteleme ve teknoloji kullanım düzeylerinin belirlenmesi ve akademik erteleme davranışı ile teknoloji kullanımı arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Betimsel çalışma olan bu araştırma, tarama (survey) modeli ile İstanbul ilinde bulunan iki okulda çalışan 115 kişilik bir öğretmen grubu üzerinde yürütülmüştür. Araştırmanın verileri Aitken (1982) tarafından geliştirilen, Balkıs (2006) tarafından Türkçe’ye uyarlaması yapılan Erteleme Eğilimi Ölçeği (? = .89) ve 12 sorudan oluşan Teknoloji kullanım Anketi ile toplanmıştır. Araştırmanın verilerinin analizinde Spss 16.0 programı kullanılmıştır. Değişkenler arasındaki ilişkilerin belirlenmesinde Pearson Korelasyon Katsayısı, değişkenler arasındaki farklılığı belirlemede t testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Öğretmenlerin anket maddelerine verdikleri yanıtları belirlemede aritmetik ortalama ve standart sapma kullanılmıştır. Araştırma bulguları öğretmenlerin akademik erteleme eğilimlerinin orta düzeyde ( =52,63) olduğu, öğretmenlerin akademik erteleme düzeylerinin cinsiyet, bölüm ve ders yükü değişkenlerine göre istatistiksel olarak farklılaşmadığı, buna karşılık gündemi takip etme düzeylerine göre farklılaştığını (p<0,05) göstermektedir. Öğretmenlerin teknoloji kullanımları ile erteleme davranışlarının ilişkisi incelendiğinde bilgisayarla gösterilen video kullanımını bilen öğretmenlerin bilmeyenlere göre daha yüksek akademik erteleme puanına sahip oldukları belirlenmiştir. Aynı şekilde öğrencilerine bilgisayar ve internet gerektiren ödev veren öğretmenlerin daha seyrek verenler ve vermeyenlere oranla daha yüksek erteleme puanına sahip oldukları bulunmuştur (p<0,05).

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Academic Procrastination and Technology Usage Of Teachers
2012
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Almost 20% of the adults admit they procrastinate when faced with routine tasks such as paying bills, paying taxes, or undergoing medical examinations (Schouwenburg, 2004; Rosario, Costa, Núñez, González-Pienda, Solano, Valle, 2009). Procrastination is the purposeful delay of the start or completion of a task (Solomon, Rothblum, 1984; Brownlow, Reasinger, 2003). In the literature there is five sort of procrastination; general procrastination, Academic procrastination, general or life routine procrastination, decisional procrastination, neurotic procrastination and compulsive or dysfunctional procrastination (Ellis ve Knaus, 1977; Ferrari, 1992; Johnson ve Bloom, 1992 Akt: Balkıs et al., 2006). The reason of procrastination can be typical life problems as well as career planning and lack of time management ability (Zimbardo, Boyd 1999, Ferrari, Morales, 2007). Also procrastination may be associated with self-regulatory beliefs concerning the extent to which one exerts influence over important outcomes in one’s life (Howell, Watson, Powell, Buro, 2006, 1521). With typical reasons teachers’ academic and professional development can be affected from procrastination and it ends with canceling. The purpose of the study is determining teachers’ academic procrastination levels and investigating the correlation of their procrastination with technology. In the study, Aitken (1982) academic procrastination scale and technology usage questionnaire was used as data gathering tool and 115 teachers were participated to the study. It is found that teachers academic procrastination levels are in middle ( =52,63) and it differentiate with respect to following agenda. There is no significant correlation found with their procrastination scores and technology usage. But teachers score which assigning to students web and computer related homework and use computer based video in class were significantly higher from others.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.432
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies