Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 87
 İndirme 26
Osmanlıların ilk maden kömürcülüğü girişimi: Yedikumlar kömür madeni mukataası
2016
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

A study of early official attempts at coal mining -as opposed to the discovery of coal- is a more realistic effort in the study of history of energy in the Ottoman Empire. The first known official policy of coal mining was in the 1790s and it focused on the region known as Yedikumlar located along the Black Sea coastal strip between Kilyos and Karaburun on the European side of Istanbul. Although Campbell Mustafa Agha, a Scottish convert, was the first to propose to operate a coal mine in this region, coal mining was organized as a taxfarm (muqata‘a) unit auctioned by the Fund of New Revenues (Irad-ı Cedit) to Grand Admiral Küçük Hüseyin Pasha and, later on, to Mahmud Raif Efendi. Attempts at coal mining in the region failed until late 19th century. Among the reasons for this failure were the low-quality lignite (brown coal), insufficient know-how about coal mining, overriding political economy and managerial-organizational limits of the muqata‘a taxfarming system. The low-quality lignite of this region provided the heating energy of Istanbul until the mid-1990s, leading to large-scale air pollution in the city and deterioration of the landscape in Yedikumlar.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.038
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları