Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 163
 İndirme 28
 Sesli Dinleme 1
Hegemonik İstikrar(sızlık) Kuramı
2019
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası politik iktisat dahilinde bir bakış açısı sunan hegemonik istikrar kuramı, uluslararası ekonomik yapı ile uluslararası güç dağılımı arasındaki bağlantıyı açıklamaya çalışmaktadır. Siyasi kararların doğurduğu ekonomik sonuçları ele alan kuram, günümüz dünya ekonomisinin ve buna bağlı şekillenen uluslararası ilişkiler dinamiklerinin yorumlanması hususunda faydalıdır. Bu çalışmanın amacı güncel gelişmeler ile uluslararası ilişkilerdeki değişkenler ışığında hegemonik istikrar kuramını ve kurama karşı yöneltilen eleştirileri analiz etmektir. Bu bağlamda ilgili kuramcılara atıfla kurama ait temel kavramlar detaylandırılırken kuramın geçerliliği ve güncel gelişmeleri açıklayabilmedeki etkinliği tartışılacaktır. Kuramın temel taşlarından biri olan hegemon kavramı, Amerikan hegemonyası özelinde örneklendirilecektir. Genel yapı göstermektedir ki Amerika Birleşik Devletleri, hegemonik istikrar kuramının işaret ettiği iyilikseverlik ve manevi doyum kavramlarından uzak olarak maddi çıkarı önemseyen bir güç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Hegemonik İstikrar(sızlık) Kuramı
2019
Yazar:  
Özet:

The hegemonic stability theory, which offers a perspective within the international political economy, tries to explain the link between the international economic structure and the international power distribution. The theory that deals with the economic consequences of political decisions is useful in the interpretation of the dynamics of today’s world economy and the associated international relations. The aim of this study is to analyze the theory of hegemonic stability and criticism against theory in the light of current developments and variables in international relations. In this context, the fundamental concepts of reference to the theorists will be detailed while discussing the validity of the theory and the effectiveness in the ability to explain the current developments. The concept of hegemony, one of the core stones of the theory, will be demonstrated in the American hegemony specimen. The general structure shows that the United States is faced with us as a power of material interest, far from the concepts of charity and spiritual satisfaction indicated by the hegemonic stability theory.

Theory Of Hegemonic (in) Stability
2019
Yazar:  
Özet:

Hegemonic stability theory explains the link between international economic structure and power distribution in the international system from a political economy point of view. The theory construes contemporary world economy and related dynamics of international relations by evaluating the economic outcomes of political decisions. This study aims to analyze hegemonic stability theory and its criticism in the scope of current dynamics and variables in international relations. In that regard the study refers to related theoretians and elaborates the main concepts of the theory and their competence to explain current affairs. The notion of hegemon will be exemplified specific to the US hegemony. The overall structure demonstrates the fact that unlike the premise of the theory, US hegemony seeks material gains instead of benelovence or spiritual satisfaciton.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.584
2023 Impact/Etki : 0.274
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi