Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 185
 İndirme 37
Küreselleşme Sürecinin Demokrasi Üzerine Etkisi
2014
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde hemen hemen her alanda küreselleşme kavramının ön plana çıktığı görülmektedir. Geçmiş dönemlere damgasını vuran realizm, idealizm ve post-modernizmvb. kavramlar gibi küreselleşme kavramı, son yılların tartışmasız en önemli simgesi haline gelmiştir. Küreselleşme; gelişen bilişim ve iletişim teknolojilerinin etkisi ile küçülen, sınırların yakınlaştığı hatta buharlaştığı, sürekli etkileşim halinde bulunan yeni bir dünya sistemini ifade etmektedir. Bu yeni süreç her alanda kendisini hissettirmektedir. Küreselleşme süreci yeni bir küresel toplum ve küresel kültür anlayışının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu bağlamda küreselleşme süreci demokrasi kuramına ve demokratikleşme süreçlerine doğrudan etki etmiştir. Bu makale küreselleşme sürenin kuramsal olarak demokrasi üzerine etkilerinin incelemeyi hedeflemektedir.

Anahtar Kelimeler:

influence of globalization process on democracy
2014
Yazar:  
Özet:

today, the concept of globalization such as realism idealism and postmodernism etc concepts that hit the mark of past periods where the concept of globalization has become an undisputable symbol of recent years, globalization refers to a new world system, which is constantly interacting with the influence of developing it and communication technologies, even the limits that are getting smaller with the impact of the globalization, this new process feels itself in every field, a globalization process has led to the emergence of a new global society and global culture understanding, in this context, the globalization process aims to raise democracy and to be able to investigate the global impact of democracy

Anahtar Kelimeler:

Impact Of The Process Of Globalization On Democracy
2014
Yazar:  
Özet:

The concept of globalization appears almost every field nowadays. The concepts as realism, idealism and post-modernism that made a mark on back, globalization has undoubtedly become the most important object of new century. Globalization, with the affect of telecommunication and informatics technologies, implies a new world that always been interaction itself which getting smaller and gets near even vaporizes the frontiers. This new process makes itself feel in every field. Globalization process has leaded composing a new global society and global culture reasoning. In this context globalization process has directly affected the concept of democracy and democratization processes. This article aims to research the effects of globalization on democracy theoretically.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 654
Atıf : 4.167
2023 Impact/Etki : 0.114
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi