Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 42
 İndirme 19
A DISCUSSION ON THE METHODOLOGY OF PEACE JOURNALISM
2017
Dergi:  
The Turkish Online Journal of Design Art and Communication
Yazar:  
Özet:

Peace journalism is a normative mode of journalism that aims to contribute to nonviolent transformation of conflicts. The theory, which supports that news about conflict should be given in a way to enhance empathy and understanding among adversaries, is referred to as a revolutionary or insurgent form of journalism by various sources. Peace journalism had an ambiguous start regarding its methodology, which seems to be related to the movement’s pragmatic take-off in the late 1990’s, and did not discuss its methodology until the mid-2000’s. Later Jake Lynch (2006, 2007, 2014) proposed critical realism as the methodological foundation of the movement. This paper discusses the methodology problem of peace journalism and suggests instead a constructionist methodology, which is based on the premise that there is no truth independent of the observer; rather everything we know about the world is socially constructed. Critical realism prioritizes ontology over epistemology and argues that there is a certain shape of reality that one has to believe in. This paper argues that this transcendental ontology is a form of story-telling and there are thousands of ways of telling a story. Therefore, the priority for journalism should be on epistemology, that is to say, on the question of “how to know” as news is a representation of reality, and not a reflection of it. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










The Turkish Online Journal of Design Art and Communication

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 535
Atıf : 1.972
The Turkish Online Journal of Design Art and Communication