Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 95
 İndirme 30
Beşeri Kalkınma, Sosyal Dışlanma ve Yoksulluk İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme
2019
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi
Yazar:  
Özet:

Ekonomi literatüründe büyüme ve kalkınma kavramları birbiriyle karıştırılan kavramlar arasında yer almaktadır. Aynı anlama geldiği düşünülse de ekonomik kalkınma reel gelir artışına eşlik eden yapısal değişim ve dönüşümü ifade etmektedir. Ekonomik kalkınmanın en temel amaçlarından olan beşeri kalkınma ise bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesini ve yaşam kalitelerinin her açıdan iyileştirilmesini ifade etmektedir. Beşeri kalkınmaya önem veriyor olmak beşeri sermayenin öneminin farkına varıldığını da göstermektedir. Bu bağlamda beşeri kalkınmanın gerçekleştirilmesi hususunda yaşanacak olumsuzluklar bireylerin sahip oldukları yapabilirlik kapasitelerini kullanmaktan yoksun bırakılmalarına ve yoksulluğun artışına yol açabilecektir. Amartya Sen, son yıllarda ekonomi literatürüne kalkınma konusuna ilişkin farklı bir bakış açısıyla yeni fikirler getirmiştir. Sen’e göre kalkınmaya ulaşabilmek ve sürdürülebilirliğini sağlayabilmek konusunda özgürlüklerin genişletilmesi bir amaç olmaktadır.  Bu çalışmada ekonomik kalkınma, beşeri kalkınma ve beşeri sermaye arasındaki ilişki ile sosyal dışlanma, yoksunluk ve yoksulluk bağlamında kuramsal bir yaklaşımla ele alınmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Assessment on Human Development, Social Exclusion and Poverty Relationship
2019
Yazar:  
Özet:

In economics literature, the concepts of growth and development are mixed among the concepts. The same meaning is considered, but economic development represents structural change and transformation that accompanies real income increase. Human development, which is one of the main objectives of economic development, represents an increase in the standards of life of individuals and improvement of their quality of life in all aspects. Being interested in human development also shows the importance of human capital is understood. In this context, the disadvantages in the realization of human development could lead to the disability of individuals to use their capacities and the increase in poverty. Amartya Sen has brought new ideas in recent years with a different perspective on the topic of development of economic literature. It is a goal of expanding freedoms in order to development and to ensure its sustainability.  In this study, we tried to address the relationship between economic development, human development and human capital and a theoretical approach in the context of social exclusion, absence and poverty.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yönetim ve Ekonomi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.125
Atıf : 12.836
2023 Impact/Etki : 0.325
Yönetim ve Ekonomi