Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 557
 İndirme 7
 Sesli Dinleme 2
HUNTİNGTON’UN DEMOKRATİKLEŞME DALGALARI BAĞLAMINDA TÜRK DEMOKRATİKLEŞMESİNE BAKIŞ VE 15 TEMMUZ’UN ÖNEMİ
2018
Dergi:  
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Batı’nın tarihî süreçte ortaya çıkardığı birikim, demokrasinin bugünkü seviyeye gelmesinde etkili olmuştur. Bu etki, Batı dışı toplumlara da yansımış ve demokrasi, onlar için de bir ideale dönüşmüştür. Bu bağlamda bölgede demokratik bir ülke olan Türkiye önemli bir örnektir. Türkiye, sahip olduğu bu niteliğe, aynı Batı'daki gibi iki yüzyıldır verdiği mücadele sonucunda ulaşmıştır. Bu süreç, Hungtinton’un “demokratikleşme dalgaları” tanımlamasıyla örtüşmektedir. Zira demokratikleşme yönünde atılan her adım, her defasında bir karşı koyuşla karşılaşmış ve bir gerileme yaşanmıştır. Ancak Türkiye, tüm ters dalgalara rağmen demokrasi mücadelesini sürdürmüş ve AB’ye muhatap olabilecek bir seviyeye gelmiştir. Attığı her adımla demokratik kişiliği güçlenen insanı sayesinde güçlü bir demokrasi kültürüne de sahip olmuştur. Bu bağlamda 15 Temmuz gecesi yaşananlar, insanımızın bedel ödeme karşılığında da olsa ülkesini koruma adına ulaştığı demokratik bilincin bir göstergesi olmuştur. Bu çalışmada, Türk demokratikleşmesi, Huntington’un yaklaşımı bağlamında ele alınacak ve bu süreçte bir ileri dalgayı temsil eden 15 Temmuzun önemi anlatılacaktır. Bu amaçla öncelikle demokrasi ve demokratikleşme kavramları açıklanacaktır. Sonrasında Huntington’un “demokratikleşme dalgaları” görüşü özetlenecektir. Bu çerçevede Türk demokratikleşmesine bakıldıktan sonra, bir ileri dalga olarak 15 Temmuzun önemi ortaya konulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Huntington's Democratic Waves in connection with Turkish Democracy and the Importance of July 15
2018
Yazar:  
Özet:

The accumulation that the West has revealed in the historical process has influenced the reach of democracy to the present level. This impact has also reflected on foreign societies, and democracy has become an ideal for them too. In this context, Turkey is an important example of a democratic country in the region. Turkey has achieved this character as a result of the struggle that it has had for two centuries, as it has been in the same West. This process coincides with Hungtinton’s definition of “the waves of democracy.” Every step in the direction of democracy, every time, has encountered an opposition and has experienced a decline. But Turkey, despite all the opposite waves, has continued its democracy struggle and has reached a level that can be interacting with the EU. With every step he took, he had a strong democratic culture thanks to the people who strengthened his democratic personality. In this context, the events of the night of July 15 have been an indicator of the democratic consciousness that our people have reached for the sake of protecting their country, even in return for the price paid. In this study, the Turkish democratization will be discussed in the context of Huntington’s approach and the importance of July 15, which represents an advanced wave in this process. First of all, the concepts of democracy and democracy will be explained. Then Huntington’s “Wave of Democracy” will be summarized. After looking at the Turkish democratization in this framework, the importance of July 15 will be revealed as an advanced wave.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 287
Atıf : 1.042
2023 Impact/Etki : 0.25
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ