Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 69
 İndirme 21
İHRACAT PAZARLAMASI STRATEJİLERİ İLE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ
2019
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme ihracatı birçok firma için önemli bir faaliyet haline getirmektedir. Bu nedenle, firmaların dış pazarlarda başarılı olabilmesi için, ihracat performansını etkileyen faktörlerin belirlenmesi önemli bir unsur olarak ortaya çıkmaktadır. Firmaların ihracat performansını ve başarısını etkileyen temel belirleyiciler ve tanımlayıcı faktörler birçok çalışmada ele alınmakla beraber özellikle ihracat performansını etkileyen değişkenler 5 temel grupta incelenmiştir: Yönetsel Faktörler, örgütsel faktörler, çevresel faktörler, hedef pazar seçimi,  standardizasyon ve adaptasyon kararlarını da içeren pazarlama karması değişkenleridir. Firmaların ihracat pazarlaması mantığıyla dış pazarlarda başarılı olmalarında ve istenilen performansa ulaşabilmelerinde uygulayacakları pazarlama stratejilerinin rolü büyüktür. Bu çalışmada ihracat faaliyetinde bulunan firmaların pazarlama stratejileri ile performansları arasındaki ilişkiler incelenmiştir. İhracat pazarlaması stratejileri, pazarlama karması elemanları (ürün, fiyat, dağıtım, tutundurma), pazarlama karmasının adaptasyonu ve standardizasyonu kararları ve ihracat hedef pazar değişkenleri ( pazar seçimi ve bölümlendirme) çerçevesinde ele alınarak farklı performans boyutları ile ilişkileri belirlenmeye çalışılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

İHRACAT PAZARLAMASI STRATEJİLERİ İLE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİ
2019
Yazar:  
Özet:

Globalization makes exports an important activity for many companies. Therefore, in order for companies to succeed in the external markets, determining the factors affecting export performance is an important element. The main determinants and identifying factors that influence the export performance and success of companies are discussed in many studies but the variables that influence the export performance are studied in 5 main groups: Management factors, organizational factors, environmental factors, target market selection, standardization and adaptation decisions. The role of the marketing strategies that companies will implement in their export marketing logic is to be successful in the external markets and to the desired performance. In this study, the relationship between the marketing strategies and performance of the companies in export activity was studied. Export marketing strategies, marketing karma elements (product, price, distribution, holding), marketing karma adaptation and standardization decisions and export target market variables (market selection and dividing) have been tried to identify relationships with different performance dimensions.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.715
2023 Impact/Etki : 0.263
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi