Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 181
 İndirme 34
 Sesli Dinleme 1
Bilgi Toplumunda Korku: Bilgi Güvenliği ve Risk Toplumu
2018
Dergi:  
Afyon Kocatepe University Journal of Social Science
Yazar:  
Özet:

1980’li yıllarda bilim ve teknolojide yaşanan hızlı ilerlemeler, bilgi toplumunun açığa çıkışını sağlamıştır. Bilgi toplumunda yaşanan bilim ve teknoloji alanındaki hızlı ilerleyiş bilgisayar, internet ve bilgi gibi konularını önemli hale getirmiştir. Bilgi toplumu vasıtasıyla kullanımı yaygınlaşan internet ve bilgisayar gibi araçlar ilk aşamada insan hayatını kolaylaştırmıştır. Ancak bu durum ilerleyen süreçte hem bireyleri hem de toplumları olumsuz etkileyen bir yapıya dönüşmüştür. Bilginin kolay ulaşılması ve yayılması, hem bireysel hem de toplumsal alanda risk, korku ve güvenlik gibi kavramları ortaya çıkarmıştır. Risk Toplumu Kuramı, bilginin depolanması, saklanması ve yayılması aşamalarında meydana gelen risk, korku ve tehlike kaynaklı ortaya çıkan toplumsal sorunların anlaşılması bağlamında önem teşkil eden kuramlardan biridir. Bu makalede tarihsel tarama modeli ve doküman incelemesi tekniği kullanılarak, günümüz toplumlarında yaşanan bilgi güvenliği sorunu Ulrich Beck’in 1986 yılında sosyal bilimlere kazandırdığı risk toplumu kuramı bağlamında değerlendirilmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Fear in the Information Society: Information Security and Risk Society
2018
Yazar:  
Özet:

The rapid advances in science and technology in the 1980s made the information society open. The rapid progress in the field of science and technology in the information society has made themes such as computer, internet and information important. The use of tools such as the Internet and the computer that spread through the information society has made human life easier in the first phase. But this situation has evolved into a structure that has a negative impact on both individuals and communities. The easy access and dissemination of information has revealed concepts such as risk, fear and security in both individual and social spheres. The Risk Society Theory is one of the theories of importance in the context of understanding the social problems arising from risk, fear and danger that occur in the stages of storage, storage and dissemination of information. In this article, using the historic scanning model and document analysis technique, the information security problem in today’s societies is assessed in the context of the risk society theory that Ulrich Beck gave to social sciences in 1986.

Anahtar Kelimeler:

Fear In The Information Society: Information Security and Risk Society
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Afyon Kocatepe University Journal of Social Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 712
Atıf : 2.502
2023 Impact/Etki : 0.365
Afyon Kocatepe University Journal of Social Science