Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 17
DİJİTALLEŞEN DİPLOMASİ VE SOSYAL MEDYA KULLANIMI: BÜYÜKELÇİLİK FACEBOOK HESAPLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2019
Dergi:  
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmanın amacı, yeni iletişim teknolojilerinin kamu diplomasisine olan etkilerini “dijital diplomasi” kavramsal çerçevesinde ve örnek sosyal medya faaliyetleri vasıtasıyla ortaya koymaktır. Yöntem: Bu amaçla, örnek olay olarak belirlenen Birleşik Krallık ve Finlandiya Ankara Büyükelçilik Facebook hesaplarından Mayıs 2018 - Ekim 2018 tarihleri arasında yapılan paylaşımlar ve etkileşimler (yorum, beğeni, yeniden paylaşım) içerik analizi metodu yardımıyla incelenmiştir. Finlandiya ve Birleşik Krallık hesapları ürettikleri içerik ve sosyal medya stratejileri çerçevesinde ayrı ayrı değerlendirildikten sonra sosyal medyanın proaktif kullanımı, kullanılan multimedya araçları ve etkileşime açıklık bağlamında aralarında bir karşılaştırma da yapılmıştır. Bulgular: Çalışma ile dijital diplomasi bağlamındaki proaktif sosyal medya kullanımının (paylaşımların reklamlarla öne çıkarılması, sosyal medya fenomenlerinden faydalanma, etkileşimsel sosyal medya özelliklerini kullanma vb.) kullanıcılarla olan etkileşimi arttırarak ülkelerin öne çıkardıkları yönlerinin ve politikalarının daha geniş bir kitleye yayılmasını sağladığı sonucuna varılmıştır. Ayrıca örnek vakadaki diplomatik sosyal medya hesaplarının strateji ve paylaşımlarının o ülkelerin dış politika hedefleriyle uyumlu olduğu görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

DİJİTALLEŞEN DİPLOMASİ VE SOSYAL MEDYA KULLANIMI: BÜYÜKELÇİLİK FACEBOOK HESAPLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to reveal the impact of new communication technologies on public diplomacy in the conceptual framework of "digital diplomacy" and through example social media activities. Method: For this purpose, the comments and interactions made between May 2018 and October 2018 from the Facebook accounts of the Embassy of the United Kingdom and Finland in Ankara, identified as an example event, have been examined with the help of the content analysis method. After the Finnish and UK accounts were evaluated separately in the framework of their content and social media strategies, a comparison was made between them in the proactive use of social media, the multi-media tools used and the interaction in the open context. Results: Proactive use of social media in the context of study and digital diplomacy (revealing sharing with advertising, taking advantage of social media phenomena, using interactive social media features, etc.) By increasing interaction with users, the conclusion was that the countries are able to spread their aspects and policies to a wider audience. In the example case, the strategy and sharing of the diplomatic social media accounts were also seen to be in line with the foreign policy objectives of those countries.

The Digitalization Of Diplomacy and Social Media Usage: A Research On Embassy Facebook Accounts
2019
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of the study is to put forward the effects of new communication technologies to public diplomacy within the “digital diplomacy” conceptual framework via case studies concerning social media activities. Method: For this purpose, Facebook shares and interactions (e.g. comment, like, re-share) covering the period of May-October 2018 in Facebook accounts of the Finland Embassy in Ankara and United Kingdom Embassy in Ankara, chosen as case studies, have been examined via content analysis method. In addition to that, two Facebook accounts have been compared within the scope of proactive use of social media, openness to interaction and use of multimedia features. Results: It is concluded that proactive social media use (promoting shares, benefiting social media celebrities, using interactive social media features) within the context of digital diplomacy enables that the promoted policies and aspects of a country are widely disseminated by increasing user interaction. Also, it has been observed that shares and strategies of diplomatic social media accounts examined as case studies, are consistent with the foreign policy goals of that specific countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 1.250
2023 Impact/Etki : 0.304
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi